Güncel Haberler

RESMİ: Khimki’den Markovic Yerine Kramer Hamlesi Geldi

Yeni sezona iddialı bir kadro ile girmeye hazırlanan ve özellikle uzun rotasyonuna yaptığı hamlelerle dikkat çeken Khimki, guard rotasyonuna da değerli bir takviye yaptığını açıkladı.

Geçtiğimiz sezon Lietuvos Rytas‘da oynayan ve yaşadığı ciddi sakatlık nedeniyle sezonun büyük bir kısmını oynamadan geçiren Birleşik Amerikalı oyun kurucu Chris Kramer ile anlaştılar.

31 yaşında olan 1.91 boyundaki tecrübeli guard daha önce Rytas forması ile koç Kurtinaitis ile birlikte çalışmıştı, ikili şimdi Khimki çatısı altında tekrar bululaşacaklar. Sakatlıklar nedeniyle geçtiğimiz sezon sınırlı katkı verebilen Kramer, 8 EuroCup maçında ortalama 23.1 dakika süre bulurken 6.3 sayı, %13.3 3sayı, 2.9 ribaund, 4.6 asist istatistikleri ile mücadele etmişti.

Kramer güçlü fiziği ile dikkat çeken bir oyun kurucu. Öne çıkan özelliği ile savunmadaki etkinliği. Topa baskı ve birebir savunma konusunda önemli bir silah. İşin hücum tarafında ise verimli bir organizatör, ikili oyunlarda uzunları iyi besleyen ve penetre-pas oyunlarında da ceza atıcılarını bulmayı bilen bir guard. Tercihlerini doğru yapan bir guard, özellikle dribbling üstü üçlükleri ile can yakabilen, tepe ikili oyunlarında perdeleri bu konuda iyi kullanan bir guard, ama önceliği atmak değil attırmak olan bir guard her zaman. Shved’in bulunduğu bir kadroda zaten asıl görevi takımı derleyip toparlamak ve Shved’in savunmadaki açıklarını kapatmak olacak, yani Khimki Bologna’ya giden Markovic’in yerini doldurdu diyebiliriz rahatlıkla, hatta Markovic’e göre hücumda bir kademe daha önde olduğunu da söyleyebiliriz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …