Güncel Haberler

Maccabi Tel Aviv’de Gündem Tekrar Delaney!

Yeni sezonda guard rotasyonuna Wilbekin’in yanına bir yıldız daha katmak isteyen Maccabi Tel Aviv Teodosic ve James’in ardından son olarak Ennis ile ilgilenmiş ancak oyuncunun tam olarak iyileşmemiş olması nedeniyle bu hamleden vazgeçmek zorunda kalmıştı.

Şimdi ise gündemlerine tekrar Malcolm Delaney‘i aldılar. Daha önce de yıldız guard ile ilgilenmişler ancak bu kez karşılarında CSKA ve Khimki gibi güçlü rakipler vardı. Şimdi CSKA’nın devreden çıkmasıyla biraz daha rahatlamış durumdalar. Tabi tecrübeli guardın NBA’de istediğini alamadıktan sonra Çin piyasasını da halen bir opsiyon olarak gördüğünü hatırlatalım.

1.91 boyunda olan 1989 doğumlu Delaney geçtiğimiz sezon Çin Ligi’nde 37 maçta görev alırken 19.4 sayı (%41.6 3sayı), 6.1 ribaund, 5.6 asist, 2.3 top çalma istatistikleri ile mücadele etmişti.

Delaney de Çin’de değişen yabancı kuralları ile beraber dönüş sinyalleri veren oyuncular arasındaydı. NBA’den beklediği garanti kontratı alamayınca rotasını tekrar Euroleague’e çevirdi ancak opsiyonları artık daha sınırlı ve Maccabi onun için gayet uygun bir opsiyon olarak görünüyor. Her ne kadar ellerinde Wilbekin olsa da lider oyuncu konusunda geçen sezon ne kadar sorun yaşadıklarını görmüştük ki Wilbekin de bu sorumluluğun altından tek başına kalkamamıştı. Çin’den sonra kendisini yeniden kanıtlamak isteyen Delaney’nin Maccabi de maddi olarak da mental olarak da rahat edeceğini düşünüyorum ki İsrail Ligi’nin rekabetçi olmayan ortamı sayesinde sadece Euroleague’e konsantre olup istediği fiziksel ortamı da bulacaktır. Bu sezon Euroleague takımlarının yaptığı önemli hamleleri ve ne kadar dengeli takımlar kurduklarını düşünürsek geride kalmış durumdaki Maccabi’nin bu hamleyle tekrar play-off’un önemli adayları arasına gireceğini söylemek yanlış olmaz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …