Güncel Haberler

RESMİ: Türk Telekom’un Rakibi Sassari’den Tanıdık Guard Hamlesi

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsilcilerimizden Türk Telekom ile aynı grupta yer alan İtalyan ekibi Sassari guard rotasyonuna tanıdık ve tecrübeli bir ismi ekledi.

Geçtiğimiz sezon Olimpia Milano forması ile izlediğimiz solak guard Curtis Jerrells ile anlaştılar. Tecrübeli oyuncu ülkemizde Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray formalarını giymiş olan bir oyuncu.

1.85 boyunda olan 1987 doğumlu solak guard Serie A’da 27 maçta ortalama 21.9 dakika süre alırken 10.4 sayı, %37.5 3sayı, 2.3 ribaund, 2.0 asist ve Euroleague’de ise 30 maçta ortalama 14.6 dakika parkede kalıp 6.2 sayı, %34.3 3sayı, 1.0 ribaund, 1.5 asist istatistikleri ile katkı verebilmişti.

İlerleyen yaşıyla birlikte özellikle savunmada zayıf halka konumunda olan Jerrells, hücumda ise dakikaları kontrol altında tutulabilirse halen değerli bir silah. Yüksek yüzdeli dış şutları ve doğru tercihlerde bulunduğunda yaptığı delici penetrelerle çift haneli skor katkısı verebilecek bir combo guard. Sassari’nin yükske tempoda basketbolunda işin hücum tarafında işe yarayacağını ve değer katacağını düşünüyorum.

https://youtu.be/GFgusQxL_M8

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Galatasaray, Formalite Maçında Dijon’a Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray Ekmas, …