Güncel Haberler

RESMİ: Bayern Pota Altını Lessort ile Güçlendirdi

Yeni sezona iddialı bir kadro ile girmek isteyen ve bütçe yükselten takımlardan biri olan Bayern Munich, pota altına bir takviye daha yaptı.

Geçtiğimiz sezon Unicaja Malaga forması ile izlediğimiz Fransız uzun Mathias Lessort ile anlaştı. Lessort ile daha önce Maccabi Tel Aviv, Olympiakos ve Asvel’in de adı geçmiş ama bir gelişme olmamıştı.

2.06 boyunda olan 23 yaşındaki atletik uzun Eurocup’da 11.0 sayı, 5.4 ribaund istatistikleri ile mücadele etmişti. Henüz ham bir uzun Lessort. Sırtı dönük silahlarını geliştirmesi gerekiyor çğnkü orta mesafe ya da dış şut tehditi yok ve bu nedenle sadece topsuz katlarla ya da ikili oyunlardaki devrilmeleri ile skor katkısı verebiliyor. Diğer taraftan enerjisi, atletizmi ve fiziksel oyunu sevmesi sayesinde ribaundlarda aranan isim ancak enerjisini kontrol etmekte sorunlar yaşayabilen ve erken faul problemine de girebilen bir isim. Bu soru işaretlerinin de etkisiyle Bayern onu Monroe’nun arkasından yedek uzun olarak düşünüyorum. NBA patentli tecrübeli uzundan özellikle sırtı dönük oyunlar konusunda gerekli tiyoları kapabilirse gelişimini hızlandıracaktır.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …