Güncel Haberler

FLAŞ: Khimki NBA Patentli Forvet ile Anlaşmak Üzere

Yeni sezonda Euroleague‘de play-off potasında yer alabilmek için iddialı bir kadro kuran Khimki özellikle pota altına yaptığı hamlelerle dikkat çekmişti ki son planladıkları hamle de oldukça ses getirecek türden.

Son olarak Golden State Warriors forması ile izlediğimiz İsveçli forvet Jonas Jerebko ile büyük ölçüde anlaştılar, ufak pürüzlerin giderilmesinin ardından resmi açıklamanın gelmesi bekleniyor.

4 numara pozisyonunda hali hazırda Evans ve Gill gibi etkili isimler olmasına rağmen bu sezon daha da uzayacak Euroleague maratonunun etkisiyle Moskova temsilcisi özellikle pota altında oldukça geniş ve alternatifli bir kadro kurmuş olacak bu hamleyle.

2.08 boyunda olan 1987 doğumlu tecrübeli forvet geçen sezon 89 maçta ortalama 15.1 dakika süre alırken 5.5 sayı, %35.7 3sayı, 3.6 ribaund, 1.2 asist istatistikleri ile katkı vermişti. Fiziğine nazaran oldukça çok yönlü bir isim olan ve dış şut tehditi, topu yere vurabilmesi artı atletik özellikleriyle Avrupa’da fark yaratabileceğini düşündüğüm bir isim. Fiziksel teması seven bir oyuncu olmasıyla birlikte her iki pota altında da Khimki’ye ciddi anlamda güç katacaktır. Hatta onu zaman zaman 5 numarada bile görebiliriz ve çok ciddi ters eşleşmeler yaratacaktır. NBA’de 4 farklı takımla tam 635 maçta görev almış bir oyuncu olarak tecrübesi ile de koç Kurtinaitis’in sahadaki en güvendiği isimlerden biri olacaktır Jerebko. Bu sezon yakından takip edeceğim ve keyifle izleyeceğim isimlerden biri olacak.

https://www.youtube.com/watch?v=h7bOiy-Zc4s

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …