Güncel Haberler

RESMİ: Daçka’nın Rakibi Cedevita’dan Boatright Takviyesi

7DAYS EuroCup‘daki temsilcilerimiz Darüşşafaka Tekfen ile aynı grupta yer alan Cedevita Olimpija Ljublijana kadrosunu tanıdık bir guard ile güçlendirdi.

Daha önce ülkemizde Beşiktaş forması da giymiş olan ve geçen sezonu Unicaja Malaga‘da tamamlayan Ryan Boatright ile anlaştı. Birleşik Amerikalı oyun kurucu aynı zamanda Ermenistan milli takımının da formasını giyiyor devşirme olarak.

1.83 boyunda olan 1992 doğumlu Boatright, Liga Endesa’da 8 maçta ortalama 13.8 dakika süre alırken 7.3 sayı, %44.0 3sayı, 1.0 ribaund, 3.3 asist, 1.0 top çalma istatistikleri ile mücadele etmişti. Sürati ve yüksek yüzdeli üçlükleri ile ön plana çıkan Boatright, hücumda önemli bir silah. Ancak düzen basketbolunda yani yarı sahada etkinliği sınırlı kalıyor. Çünkü tercih hatalarını fazlasıyla yapıyor ve organizasyon yönü pek kuvvetli değil, daha çok bir skorer gibi oynamayı tercih ediyor. Bu da takımın diğer parçaları ile uyumsuzluk yaratabiliyor. Ayrıca fiziksel dezavantajı ile birlikte savunmada da zayıf halkalardan biri oluyor. Cedevita’da tam saha basketbolunda mutlaka hucümda etkili olacaktır.

https://www.youtube.com/watch?v=AaGi9VKiA0U

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Telekom’un Rakiplerinden Granca, Kanat Rotasyonuna Gegic’i Ekledi

BKT EuroCup‘da temsilcimiz Türk Telekom ile aynı grupta yer alan son şampiyon Gran Canaria kanat …