Güncel Haberler

RESMİ: Türk Telekom Kanadalı Forvet Wiltjer ile Anlaştı

Önümüzdeki sezon FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde ülkemizi temsil edecek olan Türk Telekom, dış transferde hamlelere devam ediyor.

Geride bıraktığımız sezon Unicaja Malaga forması ile izlediğimiz Kanadalı forvet Kyle Wiltjer ile 1 yıllık anlaşma imzaladılar.

2.08 boyunda olan 1992 doğumlu Kanadalı 4 numara geçtiğimiz sezon Liga Endesa’da 37 maçta ortalama 19.3 dakika görev alırken 11.4 sayı, %42.9 3sayı, 2.6 ribaund ve Eurocup’da ise 19 maçta ortalama 18.9 dakikada 10.3 sayı, %33.7 3sayı, 3.4 ribaund, 1.3 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

Fall transferi ile pota altında çok önemli bir silaha sahip olan Türk Telekom bu silahı en iyi kullanabilmek adına da doğru hamlelerden birini daha yaptı. Wiltjer 4 numara oynamasına rağmen 3 sayılık atışları ile ön plana çıkan bir oyuncu. Bu da Ankara ekibinin oyunu açıp rakip uzunları daha rahat dışarı çekmesine ve Fall’a pota altında istediği pozisyonların daha fazla yaratılmasına olanak sağlayacaktır. Takımda tuttukları Campbell da delici ve penetre-pas oyunlarını iyi oynayan, dolayısıyla Wiltjer’e bir çok uygun ceza atışı için pozisyon yaratabilecek bir guard. Dolayısıyla kendi şutunu yaratmaktan ziyade set-up şutör olarak daha verimli olan Wiltjer’in istediği ortam sağlanmış olur. Ayrıca rakip uzunlar ya da forvetler Fall’a içerde yardıma gittiğinde 2.08 boyu ile onu 3 sayı dışında bozabilecek bir ismi rakiplerin bulması çok zor olacak. Alçak postta ters eşleşmeyi yakaladığında pozisyonları değerlendirebilecek silahlara sahip olsa da bu silahını genelde geçiş hücumlarında kullanıyor. Potadan uzak oynamayı sevmesi ile birlikte ribaundlara katkısı da sınırlı, bu konuda Fall ve takımdaki diğer uzunlar ile forvetlere ekstra işler düşecek.

https://www.youtube.com/watch?v=4H5stq_pnVI

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …