Güncel Haberler

RESMİ: Darüşşafaka’nın Rakiplerinden Nanterre’den Moore Hamlesi Geldi

7DAYS EuroCup sahnesinde temsilcilerimizden Darüşşafaka Tekfen ile aynı grupta yer alan Fransız ekibi Nanterre guard rotasyonuna önemli bir hamle yaptığını açıkladı.

Geçtiğimiz sezonu İtalyan ekibi FIAT Torino‘da tamamlayan skorer guard Dallas Moore‘u kadrolarına kattıklarını duyurdular.

1.85 boyunda olan 1994 doğumlu olan Arnavutluk pasaportu da bulunan Moore, Serie A’da 23 maçta 31.8 dakika süre alırken 15.9 sayı, %40.0 3sayı, 2.3 ribaund, 3.2 asist istatistikleri ile mücadele ederken Eurocup’da ise 2 maçta ortalama 36.5 dakika parkede kalırken 25.0 sayı, %58.3 3sayı, 3.0 ribaund, 3.5 asist istatistikleri ile dikkatleri çekmişti.

JeepElite’i yakından takip eden basketbol severler Nanterre’in son yıllarda önce Roberson sonra da Senglin ile hem tempoyu seven, birebirde etkili olan oyun kurucular liderliğinde oynayarak başarıya ulaştılar. Şimdi de Moore hamlesiyle benzer sistemi devam ettireceklerini net olarak göstermiş oldular. Solak guard, sürati, deliciliği ve özellikle dış şutlardaki yüksek yüzdesi ile hücumda çok önemli bir silah. Savunmada her ne kadar vakit geçirmeyi fazla sevmese de zayıf halka şeklinde olacak kadar da kötü değil. Eurocup seviyesinde Torino ile geçen sezon kısa da olsa bir tecrübe edindi ve Nanterre’e de liderlik edip özellikle skorer kimliği ile ön plana çıkacaktır. İzlemeyi keyifle beklediğim isimlerden biri ve maalesef Beşiktaş, Galatasaray, Tofaş, Karşıyaka gibi oyun kurucu takviyesi yapmak isteyen tüm takımlarımız için Kaçan Balık oldu…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Hazırlık Maçı: Beşiktaş, Konuğu CSKA Moskova’ya Yenildi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerimizden Beşiktaş Emlakjet, milli maçlar nedeniyle verilen arayı değerlendirmek adına …