Güncel Haberler

RESMİ: Gaziantep İtalya Ligi MVP’si Crawford’u Kaptı!

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nde geçtiğimiz sezonun flaş takımı olan Gaziantep, her ne kadar McKissic ve Jekiri gibi 2 önemli silahını kaybetmiş olsa da kadrosuna çok önemli bir takviye yapmayı başardı.

Geçtiğimiz sezon İtalya Lega Basket Serie A’da Cremona formasıyla hem normal sezonda hem play-off’larda MVP seçilme başarısı gösteren olan Birleşik Amerikalı forvet Drew Crawford‘u önümüzdeki sezon için kadrolarına kattıklarını açıkladılar.

1990 doğumlu olan 1.96 boyundaki Crawford Serie A’da 34 maçta görev alırken 17.8 sayı, 4.2 ribaund, 1.9 asist istatistikleri ile etkili bir performans sergilemişti.

Crawford komple bir oyuncu, sahada her şeyi yapabilen ve her zaman skoru koklayan bir kanat oyuncusu. Etkili dış şutları, her iki pota altında da ribaundlarda sergilediği savaşçı kimliği ve asla fiziksel temastan kaçmadan yaptığı savunmayla her takımda kendisine yer bulabilecek önemli bir parça. Ayrıca olgun karakteri ve profesyonelliği ile gittiği takımlara liderlik eden bir isim aynı zamanda. Geçtğimiz sezon da koç Sacchetti’nin saha içindeki gözü kulağıydı. Özetle Gaziantep çok değerli bir transfere imza attı ve gelecek sezon bir kez daha Eurocup ya da Euroleague’e ihracat yapabileceklerini rahatlıkla söyleyebilirim.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …