Güncel Haberler

RESMİ: Olympiakos’dan Çaylak Uzun Happ Hamlesi Geldi

Yeni sezon da biraz daha mütevazi bir bütçeyle yola çıkan ve koç Blatt yönetiminde potansiyelli oyuncuları kadroya katmaya çalışan Olympiakos bu yolda bir hamleye daha imza attı.

Wisconsin Koleji çıkışlı çaylak uzun Ethan Happ ile 2 yıllık kontrat imzaladıklarını açıkladılar.

2019 NBA draftına katılan ancak herhangi bir takım tarafından tercih edilmeyen 2.08 boyunda olan 23 yaşındaki uzun, böylecek profesyonel kariyerine Euroleague sahnesinde Olympiakos forması ile başlıyor olacak.

Kolejdeki son sezonunda 28 maçta görev alan Happ, ortalama 32.4 dakika sahada kalırken 17.9 sayı, 10.3 ribaund, 4.6 asist gibi dikkat çekici istatistiklere de imz atmıştı. Koç Blatt’ın kenardan alternatif uzun olarak getirmek istediği genç oyuncu, yüzü dönük silahları olduğu gibi asıl alçak postta güçlü fiziği ve atletizmi ile katkı veriyor, özellikle iki eliyle de pozisyonları dengeli bitirebilmesi çok değerli bir özellik. Mobil bir uzun ve topu yere vurabildiği için Avrupa basketbolundaki potansiyeli çok yüksek olacaktır, ancak dış şutlarını geliştirmesi şart. 2019 Kareem Abdul-Jabbar Ödülü yani NCAA’in en iyi pivotu ödülünün de sahibi olması zaten ne kadar potansiyelli bir isim olduğunu gösteriyor. Sadece hücumda değil savunmada da atletizmini kullanarak blok tehditi ile değer katıyor. Ancak dış şut ve orta mesafe tehditinin bulunmaması, serbest atışlardaki düşük yüzdesi ve NBA uzunlarına nazaran atletizm seviyesinin düşük kalması onu draft edilmekten alıkoydu. Diğer taraftan Mevcut belirttiğim artıları ile Avrupa sahnesinde iyi bir uzun olabilecek potansiyele fazlasıyla sahip, Olympiakos bana göre çok doğru bir hamle yaptı. Koç Blatt’ın eğitmenliğinde kendini geliştirerek Euroleague’de bir kaç yıl içinde önemli bir isim olabileceğini düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …