Güncel Haberler

RESMİ: Baskonia Beklenen Henry Hamlesini Açıkladı

Transfer döneminde guard rotasyonuna Vildoza ile Granger’ın yanına bir takviye daha yapmak isteyen Kirolbet Baskonia beklenen transferi resmileştirdi.

Sizlere geçtiğimiz günlerde bildirdiğim üzere Pierria Henry‘yi kadrolarına kattılar. Anlaşmaya göre Birleşik Ameirkalı guard 2020 yazına kadar Baskonia’nın başarısı için ter dökecek. Böylece kariyerinde ilk kez Euroleague sahnesine adım atmış olacak. Henry ile temsilcimiz Fenerbahçe’nin de adı anılmıştı ki Westermann’dan çok daha doğru bir hamle olurdu sarı lacivertliler adına. Deliciliği ve savunmadaki katkısı ile kısa rotasyonundaki bu boşluğu kapatırdı.

Ülkemizde Tofaş forması da giymiş olan 1.93 boyundaki 1993 doğumlu guard geçtiğimiz sezon Unics Kazan formasıyla Eurocup’da 10.4 sayı, 4.1 ribaund, 5.3 asist istatistikleri ile mücadele etmiş ve normal sezonun MVP’si seçilmişti. VTB Lig’de ise 11.1 sayı, 3.7 ribaund, 4.2 asist istatistikleri ile mücadele etmişti.

Birleşlik Amerikalı guard hakkındaki yorumumu ve Baskonia’daki rolü hakkındaki mini analizimi BURADA bulabilirsiniz.

https://youtu.be/lVyTWIeO6Y4

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …