Güncel Haberler

RESMİ: Real Madrid Yeni Uzunu Mickey’i Duyurdu

Ayon ile yollarını ayırdıktan sonra İspanyol devinin yapacağı hamleler tartılışılıyordu ama her zamanki gibi doğru bir hamle yaparak kadrolarını güçlendirmeyi başardılar.

Real Madrid sizlere daha önce detaylarını ilettiğim transferi resmileştirdi. Geçen sezon Khimki forması ile izlediğimiz Jordan Mickey ile 2 yıllık kontrat imzaladılar. Birleşik Amerikalı uzun bu transferden toplam 4 milyon euro kazanacak.

24 yaşında olan 2.03 metre boyundaki NBA patentli uzun Euroleague’de 15.1 sayı, 6.5 ribaund istatistikleri tuttumuş ve VTB Lig’de ise 14.2 sayı, 5.0 ribaund ile dikkatleri üzerine çekmişti.

Her ne kadar Mickey’nin profili Meksikalı uzundan farklı olsa da pota altındaki etkinliği, güçlü fiziği, ribaundlardaki savaşçılığı ve atletizmi ile Real’e değer katacak bir uzun olduğu da gerçek. Özellikle atletizm olarak Ayon’un çok daha üstüne çıkacağı ve Tavares oyun da yokken de Real Madrid’in iyi bir çember koruyucusu ile oynayacağını dikkate almak gerekiyor. Ayrıca yüksek tempoda da Ayon’a nazaran daha mobil bir uzun. Özetle Real Madrid kadrosuna doğru bir takviye yaparak yeni sezona da güçlenmiş şekilde girecek.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …