Güncel Haberler

BOMBA: Fenerbahçe Sessiz ve Derinden İlerleyip Williams’ı Kaptı!

De Colo hamlesi ile tüm rakiplerine Fenerbahçe burada mesajı veren sarı lacivertliler çok önemli bir hamleye daha imza attılar ve yeni sezonda da yine en büyük şampiyonluk adaylarından biri haline geldiler.

Diğer temsilcimiz Anadolu Efes’in ilgilenip maddi şartlarını karşılayamadığı ve sonrasında Milano’nun devreye girmesiyle transfer tamamlandı derken Eurohoops’un haberine göre Derrick Williams için devreye giren sarı lacivertliler yıldız forveti ikna etti ve yakın zamanda 1 yıllık kontratın imzalanması bekleniyor. NBA patentli forvet yıllık net 1.5 milyon dolar kazanacak.

28 yaşında olan 2.03 boyundaki Williams bu sezon 29 Euroleague maçında görev alırken 13.4 sayı, 4.2 ribaund ile katkı vermişti. Almanya BBL’de ise 12.0 sayı, 3.5 ribaund istatistikleri yakalamıştı. Asıl pozisyonu 4 numara olsa da 3 numarada görev alabilen, atletizmi ve dış şutları ile Euroleague’deki ilk senesinde fark yaratan Williams, forvet pozisyonunda yıldız olarak adlandırabileceğimiz ender oyunculardan biri bu seviyede. Sadece hücumda değil savunmada da fiziğini, enerjisini ve atletizmini çok iyi kullanarak neredeyse her pozisyonda rakiplerinin karşısında kalabilen bir silah. Koç Obradovic’in özellikle savunmadaki anlayışına alışması biraz zaman alacaktır ve hücumda biraz daha kendisini dizginlemeyi öğrenmesi gerekecek çünkü genelde kendine oynayan bir isim… Ayrıca unutmayalım ki Williams, Melli gibi pas özellikleri yüksek olan ve sırtı dönük de bunu yapabilen bir forvet değil, bu yönünü de geliştirmesi gerekecek. Atletizm, skor potansiyeli ve enerji konusunda takıma getireceklerini ise heyecanla bekliyorum açıkçası.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …