Güncel Haberler

FLAŞ: Khimki Dev Uzunu İkna Etti!

Koç Kurtinaitis yönetiminde yeni sezonda Euroleague play-off resminin içinde olmak isteyen Khimki önemli bir transfer bitirmek üzere!

Sizlere daha önce ilettiğim gibi NBA patentli dev uzun Timofey Mozgov ile görüşmeleri sıkılaştırmışlardı ve nihayetinde onu yuvasına dönmeye ikna ettiler. Taraflar 2 yıllık bol sıfırı bulunan bir kontrat üzerinde prensip anlaşmasına vardılar, yakın zamanda resmi açıklama gelebilir.

Bu transfer tamamlanırsa Mozgov’un Khimki’deki 3.dönemi olacak. NBA’den önce 2006-10 yıllarında sonrasında da 2011 lock-out döneminde Khimki formaları giymişti.

2.16 boyundaki dev uzun özellikle milli forma ile etkili peformanslar sergilemişti kariyerinin son döneminde. Geçtiğimiz sezonu diz sakatlığından dolayı hiç süre alamayan Mozgov için şimdi tekrar kendine gelmek adına doğru bir adres olacaktır yuvası Khimki. Her ne kadar eskisi kadar sağlıklı ve genç olmasa da halen Euroleague seviyesinde boyalı alanda çok büyük bir güç olacaktır. İkili oyun savunmasında yeni basketbol trendinde ağır kalabilir ancak blok tehditi ve pozisyon bilgisi üst düzey bir uzun, açığını bu özellikleri ile kapatacaktır. Ayrıca işin hücum tarafında birebirde ona önlem alabilecek oyuncu sayısı da hayli az şuanda Euroleague’de. Khimki bu transferi mutlu sona ulaştırabilirse büyük iş yapmış olur.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …