Güncel Haberler

7DAYS EuroCup’da Temsilcilerimizin Grupları Belli Oldu

İspanya’nın Barcelona kentinde çekilen 7DAYS EuroCup 2019-20 sezonu kurası sonrası 3 temilsimiz Darüşşafaka Tekfen, Galatasaray Doğa Sigorta ve Tofaş‘ın rakipleri belli oldu.

Bilindiği üzere Euroleague’in yeni açıkladığı lisanslama kuralları gereği artık yeni sezonda Eurocup’da final oynayan iki takım da 2020-21 sezonu için Euroleague bileti kapacak.

Temsilcimiz Tofaş B grubunda yer aldı ve bana göre en zorlu grupta mücadele edecek. Her zaman turnuvanın iddialı takımlarından biri olan Rus ekibi Lokomotiv Kuban, turnuvanın en tecrübeli takımlarından Lietuvos Rytas, İtalya şampiyonu Venezia ve koç Trinchieri liderliğinde çok tehlikeli bir takım olan Partizan ile kapışacaklar ilk 4 sırada yer alabilmek için.

Darüşşafaka Tekfen ise C grubunda yer alıyor ve bana göre en şanslı temsilcimiz. Unics Kazan dışındaki tüm takımlar dişine göre ve koç Ernak yönetiminde Cedevita, Badalona, Brescia ve Nanterre ile başabaş savaşacaklarını ilk 4 içinde yer alabileceklerini, hatta baya da yüksek ihtimal olduğunu düşünüyorum.

Galasaray ise zorluk seviyesi açısından orta şekerli bir grupta yer alıyor. Malaga eski gücünde değil, Buducnost, Oldenburg, Trento ve Gdynia da bütçe ve tecrübe açısından temsilcimizinde önde takımlar değiller. Sarı kırmızılılar özellikle Sinan Erdem’deki maçlarda ateşli taraftarları ile fark yataracaktır ve bu gruptan ilk 4 sırada yer alarak çıkabileceklerini düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sekizkök, Daçka Galibiyeti Sonrası Değerlendirmelerde Bulundu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 22. hafta mücadelesinde Galatasaray Ekmas konuk ettiği Darüşşafaka Lassa‘yı beklenenden rahat bir şekilde, 95-78’lik …