Güncel Haberler

RESMİ: Darüşşafaka Mahir Ağva’yı Açıkladı

Darüşşafaka Tekfen yerli rotasyonuna Almanya’dan genç bir uzun takviyesi yaptı.

Geçtiğimiz sezonu Almanya’nın Giessen takımında geçiren 1996 doğumlu olan 2.06 metre boyundaki Mahir Ağva‘yı kadrosuna kattığını açıkladı.

Anne ve babası Türk olan ve Türk pasaportu da bulunan Mahir, alt yapı milli takımlarında Almanya’yı temsil etmiş olmasına rağmen ligimizde yerli statüstünde forma giyebilecek.

Kulüpten yapılan açıklama şu şekilde:

“Almanya doğumlu Türk pivot Mahir Agva bu sezon takımımız için ter dökecek! 7 sezondur Almanya’da profesyonel olarak basketbol oynayan Mahir Agva, kariyerinin ilk yıllarını ProA ve Bundesliga ligleri arasında geçirdikten sonra son 3 sezondur istikrarlı bir şekilde Basketball Bundesliga’da kendine iyi bir yer edindi. Geçen sezonu Geissen 46ers takımıyla geçiren 23 yaşındaki dev pivotumuz maç başına 16 dakika süre aldığı 34 maçta 8.3 sayı, 3.6 ribaund ve 1 asist ortalamalarıyla oynadı. Ayrıca saha içinden ve üç sayılık atış çizgisinin gerisininden de %53 ve %47 gibi yüksek yüzdelerle oynadı. Mahir Agva’ya Daçka formasıyla çok başarılı bir sezon diliyoruz!”

Kariyeri:
2012-2013 Tigers Tubingen
2013-2015 Erdgas Ehingen
2015-2016 Tigers Tubingen
2016-2017 Fraport Skyliners
2017-2019 Geissen 46ers

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …