Güncel Haberler

RESMİ: Gaziantep, Banvit’ten İki Genç Takviye Yaptı

Önümüzdeki sezon ülkemizi tekrar FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsil edecek olan Gaziantep, yerli rotasyonuna Banvit’ten (Bandırma İhtisas) 2 önemli takviye yaptı.

Sizlere 24 Haziran’da ilettiğim 2 genç oyuncu transferini resmi olarak açıkladı; İsmail Cem Ulusoy ve Metehan Akyel ile 2 yıllık kontrat imzaladıklarını duyurdular.

2.06 boyunda olan 1996 doğumlu genç uzun Metehan, BSL’de 28 maçta 8.7 dakika süre alırken 2.9 sayı, 3.1 ribaund ile katkı vermiş, Şampiyonlar Ligi’nde ise 11 maçta 9.5 dakika süre alarak 3.6 sayı, 2.3 ribaundluk katkı vermişti. Hem 4 hem de 5 numarada görev alabilen Metehan, atletik özellikleri, ikili oyunlardaki yüksek yüzdeli bitiriciliği, mobilitesi ve ribaundlardaki savaşçı kimliği ile Gaziantep’te sürelerini arttırıp değerli bir görev adamı olacaktır.

1.83 boyundaki 1996 doğumlu genç oyun kurucu İsmail Cem ise, BSL’de 27 maçta görev alırken ortalama 15.0 dakika sahada kalmış ve 4.1 sayı, 1.8 ribaund, 2.1 asist istatistikleri ile katkı vermişti. Şampiyonlar Ligi’nde ise 15 maçta ortalama 14.9 dakika süre almış ve 4.1 sayı, 1.7 ribaund, 2.0 asist istatistikleri ile mücadele etmişti. Genelde Rıdvan ile Şehmus’un arkasında kalıyor olsa da Perez’i yedekleme konusunda iyi iş yapmış ve zaman zaman kritik anlarda bulduğu yakaladığı ritmle dikkatleri üstüne çekmişti. Soğuk kanlı bir guard olan İsmail Cem’in önü açık, Gaziantep’de de daha fazla fırsat bularak gelişimine ivme kazandırabileceğini düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …