Güncel Haberler

RESMİ: Bahçeşehir Avusturalyalı Mathiang ile Anlaştı

White ile yolları ayıran Bahçeşehir Koleji yeni sezonda pota altında Slaughter’ın yanına ekleyeceği ismi İtalya’da buldu.

Geçtiğimiz sezon Cremona ile sergilediği etkili performansla dikkatleri çeken Sudan asıllı Avusturalyalı uzun Mangok Mathiang ile 1 yıllık anlaşma imzaladıklarını açıkladılar.

Serie A’da 39 maçta ortalama 25.9 dakika süre alırken 11.3 sayı, 10.2 ribaund gibi etkili istatistiklerle takımının normal sezonu 3.sırada bitirmesini ve yarı final kalmasını sağladığı gibi İtalya Kupası’nda da mutlu sona ulaşmasına yardımcı olmuştu.

Mathiang geçen sezon Bahçeşehir’in en büyük eksiği olan alçak post katkısı konusunda en doğru hamlelerden biri. Güçlü fiziği ve atletizmi ile hem sırtı dönük hem de ikili oyunlar sonrası hareketli aldığı toplarda yüzdeli bitirişler yapabilen bir uzun. Özellikle sırtı dönük silahlarının fazla olması etkili şutörlerle oynamayı seven koç Dedas’ın sisteminde çok önemli olacak, savunmaların ona önlem alarak gömülmesi gerektiği anlarda oyunun açılmasını sağlayacaktır, tabi pasör özellikleri henüz ham, geliştirmesi gereken noktalardan biri. Ribaundlarda ise Slaughter’ın omuzlarındaki yükü büyük ölçüde alacaktır, her iki pota altında da bu konuda çok önemli bir silah. Diğer taraftan çemberi de iyi koruyan bir uzun, bu özelliği ile de Bahçeşehir’in geçen sezonki önemli eksiklerinden birini kapatacaktır. Özetle bir çok özelliği ile takımın zaaflarını kapatabilecek, yeni sezonda değer katacak çok doğru bir hamle geldi Bahçeşehir’den.

Oyuncu hakkında ilginç anektotlar da var:

  • 6 yaşındayken ikinci Sudan iç savaşı sırasında annesi ve kardeşleri ile birlikte ülkeden kaçıp yerleştiği Avustralya’nın pasaportunu alan Mathiang 16 yaşına kadar futbol oynadı, boyu 1.98 olunca basketbol oynamak için Amerika’da IMG Academy Lisesi’ne geçti.
  • 2017 Louisville mezunu olan (son sezon 21 dk, 7.8 sayı, 6.0 ribaund, 0.7 asist, 1.1 blok) uzun oyuncu 2017-18’de Charlotte formasıyla 4 NBA maçına çıktı (5.0 dk, 2.0 sayı, 2.5 ribaund).
  • Mathiang’ın en büyük arzusu ise 6 yaşından beri görmediği babası ile tekrar karşılaşabilmek.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …