Güncel Haberler

Olympiakos Pota Altına 2 Takviye Birden Yapmak İstiyor

Koç Blatt ile eski günlerine dönmek isteyen ve geride bıraktığımız kötü sezonun izlerini silmek isteyen Olympiakos Rubit’ten sonra pota altı rotasyonuna takviye yapmaya devam etmek istiyor.

Hedeflerinde 2 önemli isim var; Justin Hamilton ve Earl Clark. Kırmızılılar mümkünse bu 2 ismi birden olmazsa en az birini kadrolarına katmak istiyorlar.

2.13 boyunda olan 29 yaşındaki Hamilton son 2 sezonu Çin’de Beijing Ducks forması ile geçirmişti. Son sezonunda 23.9 sayı, 9.9 ribaund, 2.2 asist istatistikleri ile mücadele etmişti. NBA patentli tecrübeli uzun Valencia forması ile Avrupa’da ses getiren bir performans sergilemişti. Dış şut tehditi olan, pozisyon bilgisi yüksek ve alçak postta da etkili olan komple bir hücum silahı Hamilton. İkili oyunlarda pasör özelliği de ön planda olan Birleşik Amerikalı uzun şuanda da Euroleague sahnesinde fark yaratabilecek bir isim.

2.08 boyunda olan 31 yaşındaki Clark ise Beşiktaş’taki inişli çıkışlı performansının ardından Buducnost‘ta Euroleague yapma fırsatı kapmıştı. Ama orada da beklentilerin altında kaldı, 11.7 sayı, 3.7 ribaund istatistikleri ile mücadele etmişti. Her ne kadar dış şutları ile etkili bir uzun olsa da neredeyse bunun dışında olumlu hiç bir özelliği olmayan bir uzun. Mevcut yeteneklerine ihanet eden oyuncularından biri, ne atletik özelliklerini ne de fiziğini kullanabiliyor. Bu boyda ve fizikte olmasına rağmen kendisini bir kısa forvet hatta 2 numara zanneden bir oyuncu, Euroleague’de oynamayı haketmeyen bir isim…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …