Güncel Haberler

Galatasaray Guardını Tutmaya Karar Verdi

Sarı kırmızılılar önümüzdeki sezon da mütevazi bir bütçeyle yola çıkacaklar. Bununla birlikte önemli isimlerine de Euroleague’den talipler var ki Hayes’i kaybettiler, Harrison ile Auguste’un da gitmesi bekleniyor.

Bununla beraber koç Erdoğan geçtiğimiz sezon en çok sorun yaşadıkları bölgeye, guard rotasyonuna önemli bir takviye istemişti. Bandırma İhtisas (Banvit)’da iyi bir sezon geçiren Meksikalı guard Perez ile prensipte anlaşmışlardı ancak son anda Zalgiris Kaunas’a kaptırdılar.

Bu gelişmelerin ardından Galatasaray Doğa Sigorta da elindekinden olmamak için tam olarak performansından memnun olmasalar da Tai Webster ile bir sezon daha yola devam etme kararı aldılar, yakında resmi açıklamanın gelmesi bekleniyor.

Yeni Zelandalı guard oyun kurucu olmasına rağmen daha çok 1.5 numara gibi oynayan iki pozisyon arasına sıkışmış bir isim. Basit top kayıpları, yanlışi şut tercihleri, acemice yaptığı savunma hataları ve en önemlisi konsantrasyon düşüklüğü artı istikrarsızlık bir çok maçta canını sıkmıştı Galatasaray’ın. 1.93 boyunda olan 1995 doğumlu genç guard öğrenmeye devam ediyor ama bu süreç de sarı kırmızılılara zarar veriyor. Tek avantajı Eurocup ve BSL seviyesinde tecrübe kazanması ve koç Erdoğan’ı artı sistemini tanıyor olması olacak. Geçtiğimiz sezon BSL’de 30 maçta ortalama 26.6 dakika süre almasına rağmen 10.9 sayı, %33.7 3sayı, 3.0 ribaund, 3.7 asist ve Eurocup’da 10 maçta ortalama 27.8 dakika süre alırken 12.5 sayı, %28.6 3sayı, 1.4 ribaund, 4.2 asist istatistikleri ile beklentilerin altında kaldı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …