Güncel Haberler

RESMİ: Beşiktaş’ın Rakibi Zaragoza’ya Dev İzlandalı Uzun!

Son yılların en iyi performanslarından birini sergileyen ve Liga Endesa‘da yarı finale ulaşmayı başaran Zaragoza, yeni sezonda temsilcimiz Beşiktaş SJ ile Şampiyonlar Ligi‘nde aynı grupta mücadele edecek. İspanyol ekibi pota altına da değerli bir takviye yaptı.

Hakları Valencia‘da bulunan ve geçtiğimiz sezon Obradoiro‘da kiralık olarak forma giyen İzlandalı dev pivot Tryggvi Hlinason ile 3 yıllık kontrata imza attıklarını duyurdular.

Henüz 21 yaşında olan 2.16 boyundaki genç uzun, geçtiğimiz sezon 33 maçta ortalama 13 dakika forma giyerken 3.5 sayı, 2.5 ribaund istatistikleri ile mücadele etmişti. Güçlü fiziği ile pota altında önemli bir güç olan Hlinason, benzer uzunlara nazaran da daha zeki bir oyuncu, bu nedenle ağır ayaklarının dezavantajını doğru pozisyon alarak kapatabiliyor. Her ne kadar günümüz basketbolunda klasik uzunların rolü azalsa da koç Fisac ve Zaragoza onu sınırlı sürelerde doğru kullanabilirse genç yaşına rağmen Şampiyonlar Ligi seviyesinde değer katabilir.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Valencia, Bayern Engelini Son Nefeste Geçti

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Valencia konuk ettiği FC Bayern Munich’i son nefeste 70-68’lik …