Güncel Haberler

Iverson Zenit Forması ile Tekrar Euroleague’e Dönüyor!

Geçtiğimiz sezon Tenerife ile hem Şampyonlar Ligi’nde hem de Liga Endesa’da başarılı bir sezon geçiren Birleşik Amerikalı uzun Colton Iverson yeniden Euroleague‘e dönmeye hazırlanıyor.

Euroleague’in yeni takımı Rus ekibi Zenit ile 1 yıllık kontrat üzerinde anlaştılar ve yakında resmi açıklamanın gelmesi bekleniyor.

2.13 boyunda olan 30 yaşındaki tecrübeli uzun Liga Endesa’da 11.5 sayı, 7.0 ribaund ve Şampiyonlar Ligi’nde ise 10.7 sayı, 6.2 ribaund istatistikleri ile mücadele etmişti.

Daha önce Pınar Karşıyaka, Kirolbet Baskonia ve Maccabi Tel Aviv ile Euroleague tecrübeesi bulunan Iverson, her iki boyalı alanda da fiziksel temastan kaçmayan ve güçlü fiziği, sağlam yere basan ayakları ve savaşçı kimliği ile kaliteli bir oyuncu. Çalışma etiği, savaşçı kimliği ve pota altındaki yüksek yüzdeli bitiriciliğini de bu özelliklerinin yanına koyduğumuzda Euroleague seviyesi için iyi bir uzun diyebiliriz. Ancak ikili oyun savunmasında ağır ayakları ile koç Plaza’nın savunma sisteminde zaaflar da yaratabileceğini hatırlatayım.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …