Güncel Haberler

BOMBA: Fenerbahçe’ye Bir Fransız Guard Daha Geliyor!

Sloukas ile kontrat yenileyen ve Fransız yıldız De Colo’yu kadrosuna katan Fenerbahçe Beko, guard rotasyonuna bir Fransız daha eklemeye hazırlanıyor!

Litvanya basınına göre sarı lacivertliler Zalgiris Kaunas ile kontratı bulunan Fransız oyun kurucu Leo Westermann‘ın transferini bitirmek üzere. Hem kulübüyle hem de kendisiyle görüşmelerde sona gelen Fenerbahçe Beko’nun yakın zamanda transferi resmiyete dökmesi bekleniyor. Taraflar arasındaki anlaşmanın 2 yıllık olması bekleniyor.

26 yaşındaki Fransız oyun kurucu geçtiğimiz sezon EuroLeague’de çıktığı 27 maçta 6.4 sayı, 2.8 asist ve 2 ribaund ortalamaları tutturdu. 1.98 boyunda olan Fransız guard sırtı dönük oyun kurabilme özellikleri ile koç Obradovic’in sisteminde çok faydalı olabilecek bir guard. Diğer taraftan dış şutlarına da bu sezon istikrar getirmiş durumda ve Euroleague’de %42 3sayı yüzdesi ile oynamıştı. Topa baskı ve takım savunması konusunda ise orta halli bir oyuncu olan ve bu konuda biraz beklentileri karşılayamayacak gibi duran Westermann yüksek basketbol IQ’su ve saha görüşü ile hücumda ise koç Obradovic’in saha içindeki gözlerinden biri olacaktır. Alternatif oyun kurucu olarak Fenerbahçe adına piyasadaki en doğru hamlelerden biri mi tartışılır, ben Henry gibi daha atlet daha iyi topa baskı yapan ve daha delici bir ismi doğru hamle diye nitelendirirdim…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …