Güncel Haberler

Erman Kunter Eski Yıldızı De Colo’yu Anlattı

Fenerbahçe Beko, Fransız yıldız Nando De Colo’yu kadrosuna katarken koç Erman Kunter, eski yıldızını Tivibuspor’da anlattı.

Cholet’te 2006/09 arasında De Colo’yla çalışan ve Fransız yıldızı A takıma çıkartan ilk koç olan Kunter, De Colo’nun saha içi ve dışı özelliklerinden bahsetti:

“Nando’nun teknik anlamdaki özelliklerini herkes biliyor. Son 4-5 senedeki Avrupa’nın o pozisyondaki en önemli 2-3 oyuncusundan bir tanesi. Nando, çok istikrarlı bir oyuncu. Çok fazla iniş, çıkış yaşamaz. Her oyuncudaki gibi ufak tefek inişleri olur ama istikrarı Nando’nun en önemli özelliklerinden biridir. İşini ve basketbolu çok sever. Basketbol konusunda çok ciddidir. Çok iyi bir profesyoneldir. Saha dışı hayatı çok düzenlidir. Beslenmesinden yaşam hayatına kadar çok düzenlidir.

Teknik anlamdaki özellikle gittikçe gelişiyor. Ben, Nando’yla 2006/2009 arasında çalıştım. O dönem yıldız takımdan çıkmıştı. O zaman geçiş hücumundaki özellikleri, yarı sahaya göre çok daha fazlasıydı. Çok iyi bir geçiş hücumu oyuncusuydu. Fakat yavaş yavaş olgunlaşarak, özellikle Rusya’da geçirdiği dönemde bu yarı saha oyununu da çok geliştirdi.

Çok etkili bir oyuncu. En büyük özelliği çok soğuktur. En kritik topta herkes saklanırken o ortaya çıkar ve o topu kullanır. Çoğu zamanda o topu sayıya çevirir. Çok faul yaptıran bir isim. Savunmayı çok iyi okur. Savunmanın zaafının üstüne çok iyi gider ve sayı çıkartamasa bile faul aldırır. Zaten mükemmel bir faul atıcısı olduğu için garanti iki sayıdır o. Oyun görüşü de çok güçlü. Bence Fenerbahçe, çok iyi bir transfer yaptı.”

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …