Güncel Haberler

RESMİ: Ponitka’yı Zenit Kaptı

Lokomotiv Kuban forması ile beklentilerin altında kalan ve Rus ekibi ile yollarını ayıran Polonyalı forvet kendisine gelen teklifleri değerlendirdi ve kararını verdi.

Mateusz Ponitka kariyerine Euroleague temsilcisi Zenit ile devam edecek, taraflar arasında 2 yıllık kontrat imzalandı ve resmi olarak açıklandı.

1.98 boyunda olan 1993 doğumlu Polonyalı forvet Ponitka ise, Eurocup’da 18 maçta ortalama 24.5 dakika süre alırken 9.6 sayı, 4.8 ribaund, 1.7 asist istatistikleri ile mücadele etmişti. VTB’de ise 29 maçta ortalama 24 dakika sahada kalırken 9.4 sayı, 4.7 ribaund, 2.0 asist ile mücadele etmişti. Aslında bana göre Euroleague seviyesine çıkabilmiş bir isim değil Polonyalı forvet. Ancak koç Plaza ve Zenit ona bir şans daha verdiler, güvendiler. Belki bu yeni fırsatı daha iyi değerlendirir çünkü aslında özünde Euroleague’de etkili olabilecek atletizme, güçlü fiziğe ve basketbol zekasına sahip.

https://youtu.be/NlpdI-Q5urs

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …