Güncel Haberler

RESMİ: ASVEL Nijeryalı Uzunu Açıkladı

Gaziantep‘in peri masalı niteliğinde geçirediği sezonda büyük pay sahibi olan ve bana göre Tahincioğlu Basketbol Ligi‘nde tartışmasız sezonun MVP’si olan Tonye Jekiri‘yi artık Euroleague‘de izleyeceğiz.

Sizlere daha önce detaylarını ilettiğim üzere Fransız ekibi ASVEL, Nijeryalı uzun ile önümüzdeki sezon için anlaştığını resmi olarak duyurdu. Bahçeşehir Koleji ve Galatasaray Doğa sigorta da atletik uzun ile yakından ilgileniyorlardı.

2.13 boyunda olan 1994 doğumlu Jekiri, atletizmi, savaşçı kimliği, savunma ve ribaundlardaki sertliği ile Asvel’e rahatlıkla uyum sağlayabilecek bir uzun. Gaziantep’te düzen basketbolu içerisinde pasör özelliğini de her geçen gün geliştiren ve artık alçak postta da etkili bir silah olmaya başlayan Nijeryalı uzun Euroleague seviyesinde de iş yapabilecek kalitede bir profesyonel.

Geride bıraktığmız sezon Gaziantep forması ile 31 maçta görev almış ve 29.2 dakika sahada kalırken 12.8 sayı, 10.2 ribaund, 2.2 asist, 18 verimlilik puanı istatisttiklerine imza atmıştı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Ene, Bursaspor Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu Bursaspor İnfo Yatırım‘ı …