Güncel Haberler

NBA’de 2018-19 Sezonunun Ödülleri Dağıtıldı

Geride bıraktığımız 2018-19 NBA sezonunun ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu!

Yılın Koçu

2014-15 sezonunda Atlanta Hawks’ı çalıştırırken Yılın Koçu seçilen Mike Budenholzer, bu sezon da Milwaukee Bucks‘daki performansıyla da kariyerinde ikinci kez bu ödülün sahibi oldu. Geçen sezon bu ödülün sahibi Toronto Raptors’u çalıştıran Dwane Casey olmuştu.

En Çok Gelişme Gösteren Oyuncu

MIP yani En Çok Gelişme Gösteren Oyuncu ödülünün sahibi beklendiği gibi Toronto Raptors‘un Kamerunlu forveti Pascal Siakam oldu. 25 yaşındaki Siakam, Toronto’nun şampiyonluğuna 16.9 sayı, 6.9 ribaund, 3.1 asist, 0.9 top çalma, 0.7 blok ortalamalarıyla katkı vermişti.

En İyi 6. Adam

Ödülün sahibi üst üste Lou Williams oldu. Los Angeles Clippers‘ın play-off macerasında önemli pay sahibi olan ve el yakan toplardaki başarılı tercihleri ile bir çok maç kazandıran tecrübeli guard sezonu 20.0 sayı, 3.0 ribaund, 5.4 asist ortalamalarıyla tamamlamıştı.

Yılın Çaylağı

Yılın en çok beklenen ödüllerindenbiri olan Yıllın Çaylağı ödülü bir çok kişinin istediği şekilde Dallas Mavericks‘in Sloven genç yıldızı Luka Doncic‘e gitti. Trae Young ve DeAndre Ayton ile çekişen Doncic, ipi göğüsleyen isim oldu. NBA’deki ilk sezonunda 21.2 sayı, 7.8 ribaund, 6.0 asist ortalamaları tutturdu, bu istatistikleriyle Oscar Robertson, Michael Jordan, LeBron James ve Tyreke Evans’tan sonra çaylak sezonunda 20 sayı, 5 ribaund, 5 asist barajını yakalayan beşinci oyuncu oldu. 1999 doğumlu olan Doncic NBA tarihinde en genç yaşta triple double yapan ikinci oyuncu olmayı da başardı.

Yılın Savunmacısı

Utah Jazz forması giyen Fransız uzun Rudy Gobert üst üste ikinci kez Yılın Savunmcası ödülünün sahibi oldu. Gobert sezonu 12.9 sayı, 2.3 blok ortalamalarıyla tamamlamıştı.

Yılın En Değerli Oyuncusu

James Harden ve Paul George ile yarışan Milwaukee Bucks‘ın Yunan forveti Giannis Antetokounmpo hakettiği MVP ödülünü göz yaşlarını tutamayarak aldı. Antetekounmpo sezonu 27.7 sayı, 12.5 ribaund, 5.9 asist, 1.5 blok ve 1.3 top çalma ortalamaları ile oynadı. Daha önce Amerika dışında Hakeem Olajuwon (Nijerya), Tim Duncan (Virgin Adaları), Steve Nash (Kanada) ve Dirk Nowitzki (Almanya) MVP ödülünün sahibi olmuşlardı. Geçen sezon ise ödülün sahibi James Harden olmuştu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Denver, Hawks’ı Ezdi Geçti!

NBA Batı ekibi Denver Nuggets konuk ettiği Doğu ekibi Atlanta Hawks‘ı 110-142’lik skorla adeta ezdi …