Güncel Haberler

Almanya’da Şampiyon Bayern Munich Oldu!

Almanya easyCredit BBL‘de final serisi 3.maçında Alba Berlin‘i kendi sahasında uzatma sonunda 93-88 yenmeyi başaran Bayern Munich seriyi 3-0 ile süpürerek şampiyonluğa ulaştı.

Bu sonuçla üst üste ikinci toplamda da 4.şampiyonluğuna ulaşmış oldu Bayern.

İlk çeyrek Alba’nın 22-15 üstünlüğü ile tamamlandı ve devreyi de 14 sayı farkla 46-32 önde kapattı misafir takım. Üçüncü çeyrekte de farkı korudu koç Reneses’in öğrencileri ve final çeyreğe 64-51 üstünlükle girdiler. Son çeyrekte ise Bayern kendine geldi adeta ve 11-0’lık seriyle maça ortak olmayı başardılar. Lucic’in son anlarda gönderdiği kritik üçlükle maç 76-76 ile dengeye geldi ve uzatmaya gidildi. Uzatma bölümünde Bayern adına kaptan Barthel sahneye çıktı. Üst üste 5 sayı ile takımını 84-80 öne geçirdikten sonra bir de savunmada iyi yer tutup hücum faul alınca Alba’nın direncini tamamen kırarak galibiyeti getiren isim oldu.

Bayern cephesinde Vladimir Lucic 23 sayı ile ön plana çıkarken, final serisinin de MVP’si seçilen Nihad Djedovic 18 sayı ve Barthel de 15 sayı ile galibiyetin mimarları arasında yer aldılar.

Alba Berlin’de ise Peyton Siva takımını 21 sayı ile taşırken, Johannes Thiemann 13 sayı ve Niels Giffey 10 sayı ile onu desteklemeye çalışan isimler oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Valencia, Berlin Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 25. hafta mücadelesinde Valencia konuk olduğu Alba Berlin‘i 66-81’lik skorla rahat geçti. …