Güncel Haberler

Real Madrid Üst Üste 2. ve Toplamda 35.kez Liga Endesa Şampiyonu Oldu!

Liga Endesa final serisi 4. maçında Real Madrid deplasmanda konuk olduğu ezeli rakibi Barcelona Lassa‘yı 74-68 yenerek seriyi 3-1 ile tamamladı ve üst üste 2. toplamda 35.kez şampiyonluğa uzanan taraf oldu.

Bu aynı zamanda koç Pablo Laso‘nun takımın başındaki 8 sezonda elde ettiği 5. şampiyonluk oldu.

Real Madrid ilk çeyreği 22-21 önde tamamlarken devre arasına da 37-33 önde girdiler. İkinci yarıda inişli çıkışmalı çok çekişmeli bir maç izledik. Ama Real Madrid giderek farkı açtı ve rakibinin öne geçmesine hiç izin vermeyerek 3.çeyreği de 55-47 önde geçtiler. İki takımın da şut ritmini bulamadıkları maçta Real’in pota altındaki dominant performansı ve ribaundlardaki üstünlüğü galibiyeti getiren etkenler oldu.

Real Madrid’in Arjantinli guardı Facundo Campazzo 15 sayı, 9 ribaund, 6 asist ile takımını galibiyete taşırken aynı zamanda final serisinin de MVP’si seçildi. Rudy Fernandez 12 sayı ve Walter Tavares de 10 sayı, 13 ribaundla onun en büyük yardımcıları oldular.

Barcelona cephesinde ise Kevin Pangos 16 sayı ile öne çıkarken Chris Singleton 12 ve Adam Hanga 11 sayı ile ayakta kalmaya çalıştılar.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Lider Real Madrid, Valencia Karşısında Sürprize İzin Vermedi

Turkish Airlines Euroleague 21. hafta mücadelesinde Real Madrid konuk ettiği Valencia karşısında sürprize izin vermedi …