Güncel Haberler

Yunan Devleri Fransız Uzun İçin Karşıya Karşıya Gelecek!

Bu sezon sakatlıkların da etkisiyle Barcelona Lassa‘da beklentilerin altında kalan Kevin Seraphin koç Pesic’in önümüzdeki sezonki planlarında bulunmuyor. Serbest kalacak Fransız uzun ile en ciddi şekilde ilgilenen takımlar ise iki Yunan Devi Olympiakos ile Panathinaikos.

2.06 boyunda olan 29 yaşındaki tecrübeli uzun sakatlıklardan çok çektiği bu sezonda Liga Endesa sahnesinde 7.6 sayı, 4.0 ribaund ve Euroleague’de ise 8.3 sayı, 3.6 ribaund istatistikleri ile mücadele etmişti.

Seraphin henüz yeteneklerinin tamamlayacak mental olgunluğu sergileyebilmiş bir yıldız değil. Süre alamadığı maçlarda ya da oyundan çıktığı anlarda bile sorun yarabilen, zaman zaman basketbol dışı konularla performansını düşürebilen bir oyuncu. Sadece basketbola konsantre olup sağlıklı kalabildiği dönemlerde Barcelona’nın pota altına sınıf atlattığını görmüştük bu sezon. Ama istikrarlı olmadığı için koç Pesic ondan memnun değildi ve yerine Davies hamlesini yaparak çok daha verimli bir pota altına sahip oldular. Artık yaşlanan pota altına yeni bir kan arayan Panathinaikos için de Milutinov’un yanına atlet bir uzun daha arayan Olympiakos için de doğru bir hamle olacaktır Seraphin. Bakalım Yunan ekipleri onun için girecekleri mücadeleyi ne kadar üst seviyeye çıkaracaklar.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …