Güncel Haberler

Fenerbahçe Beko – Anadolu Efes Final Serisi 3.maç Hakem Analizi (Suat YAHYABEYOĞLU)

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi final serisi 3.maçında Anadolu Efes deplasmanda Fenerbahçe Beko‘yu 74-57 yendi. Her zamanki gibi hakem değerlendirmem ve meraklısına bölümü ile karşınızdayım. Keyfli okumalar.

İSTATİSTİKLER/HAKEMLERMehmet KeseratarEmin MoğulkoçKaan Büyükçil
Fizik ve kondüsyon656095
Kararlarda standart uygulama303030
İşaretler ve seremoni707055
Hakem mekaniği404045
Arkadaşları ile eşgüdüm403035
İhlal değerlendirmeleri303025
Faul değerlendirmeleri303025
Maçın kontrolü306025
Ortalama41.943.841.9

MERAKLISINA

  • Kırmızı 22 Sarı 16 ya faul yapar.Bu Kırmızı takımın çeyrekteki 6. takım faulüdür.Atışları yapmak için Sarı 33 serbest atış çizgisine gelir ve durum hakemler tarafından fark edilir.Karar ve uygulama,hakemler derhal Sarı 16 yı serbest atışları kullanması için serbest atış çizgisine davet ederler.Herhangi bir ceza verilmez.
  • Yukarıdaki durumda Sarı 33 serbest atışları kullanmak için ellerine alır ancak atmadan önce hakemler hatayı farkederler.Karar ve uygulama,derhal Sarı 16 serbest atışları atması için davet edilir.Herhangi bir ceza uygulanmaz.
  • Yukarıdaki durumda Sarı 33 ilk atışı kullanır ve durum hakemler tarafından fark edilir.Karar ve uygulama,atışlar iptal edilir ve Kırmızı takım serbest atış çizgisi hizasından,sınır çizgisi dışından topu oyuna sokar.Şut saati 24 gösterir.
  • Beyaz 55 Sarı 11 e sportmenlik dışı faul yapar.2 atışı kullanmak için Sarı 55 gelir ve ilk atışı kullanır.Durum hakemler tarafından fark edilir.Karar ve uygulama,2 serbest atış ve topun oyuna sokma hakkı iptal edilir.Beyaz takım serbest atış çizgisi hizasından,sınır çizgisi dışından topu oyuna sokar.Şut saati 24 gösterir.
  • Oyun saati 2.çeyreğin sonunu işaret ederken Yeşil 88 Beyaz 99 a faul yapar ve bu Yeşil takımın çeyrekteki 7.takım faulüdür.Beyaz 44 ilk serbest atışı kullanır.Hakemler hatayı farkederler.
  • Mavi 5.faulünü yapar bu Mavi takımın çeyrekteki 3. faulüdür ve oyundan çıkarken hakeme küfür eder , diskalifiye edilir.Karar ve uygulama,diskalifiye edici faul Mavi takım koçuna yazılır,B2 olarak kaydedilir.Yeşil takımdan isteyen oyuncu 2 atış kullanır ve top ön sahada hakem masası karşısından,Yeşil takım tarafından oyuna sokulur.Şut saati 14 gösterir.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …