Güncel Haberler

Ataman: ”Şu an sadece 2-1 öndeyiz…”

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi play off final üçüncü maçında Fenerbahçe Beko’yu 74-57 mağlup eden Anadolu Efes’te baş antrenör Ergin Ataman karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“Maçın başından itibaren çok iyi bir karakter gösterdik. Öncelikle müthiş bir savunma yaptık. Fenerbahçe Beko’yu son saniyelerde zor dış atışlara yönlendirdik. Pota altından sayı yemedik, içeri penetrelerine izin vermedik. Hücumda da üç kısayla, Larkin, Beaubois ve Micic ile sürekli tempoyu artırarak içeri dalıp, boş atışları bulmaya çalıştık. Bütün oyuncularımız çok iyi oynadı bu akşam. Tabi ki seri uzun bir seri, iki takım da birbirini çok iyi tanıyor. İki takım da birbirini deplasmanda yendi. Bundan sonra da yenebilir, şu an sadece 2-1 öndeyiz. Ama bu akşamki felsefemiz tam bir deplasman takımına yakışan bir felsefeydi. Çok iyi oynadık. Tüm oyuncularımı kutluyorum.”

Salonda alınan önlemlerin sorulması üzerine deneyimli teknik adam, “Sonuçta salon sporu yapıyoruz. Maçı aileler, çocuklar izliyor. Bu tip önlemlerin alınması çok iyi. Ben hiçbir şey duymadım. Maç başladıktan sonra bir şey olduğunu düşünmüyorum. Fenerbahçe taraftarı protesto yaptı ama ters kötü bir şey yoktu, bu doğal. İnşallah böyle devam eder” dedi.

7 yıl sonra deplasmanda Fenerbahçe’yi yenmesinin ardından psikolojik olarak rahatlayıp rahatlamadığı ile soru üzerine Ergin Ataman, “Yok, şampiyon olduğumuz zaman rahatlarım. Bu sene zor bir sene geçiriyoruz. Oynadığımız her maç bir final. Hiçbir şekilde rahatlamadım. Şampiyon olursak biraz rahatlarım” diye cevap verdi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Bodrum Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum Spor karşısında çok zorlandı …