Güncel Haberler

Ankara Temsilcisi OGM Ormanspor Tahincioğlu Basketbol Süper Lig’e Yükseldi!

Türkiye Basketbol Süper Ligi play-off final serisinde Sigortam.net İTÜ’yü 5. ve son maçta 65-49 yenerek seriyi 3-2 ile geçen OGM Ormanspor önümüzdeki sezon Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nde mücadele edecek.

Bildiğiniz üzere normal sezonu lider bitiren Bursaspor, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’ne çıkan ilk takım olmuştu.

Normal sezonu 3.sırada bitiren Ankara temsilcisi OGM Ormanspor, play-off çeyrek final serisinde bir diğer Ankara ekibi Mamak Belediyesi’ni 2-1 ve yarı finalde de Konyaspor’u 3-2 ile geçmişti. Final serisinde karşılarında mütevazi bir bütçeyle ama akıllıca hamleler yaparak herkesin alkışlarını toplayan, normal sezonu 6.sırada bitirmiş Sigortam.net İTÜ ile karşılaştılar.

Ormanspor sahasında oynadığı 2 maçı sırasıyla 66-60 ve 68-57 kazanarak avantajını koruyarak gitmişti İstanbul’a. Ancak İTÜ son sözününü söylemediğini gösterdi ve onlar da evlerindeki 2 maçı 69-65 ve 72-65’lik skorlarla kazanıp seriyi 2-2’ye taşıdılar. Son maç ise Ankara’da Ormanspor’un ev sahipliğinde oynandı.

Maça iyi başlayan taraf İTÜ oldu ve sert geçen ilk çeyreği de 17-14 önde tamamladılar. Ama ikinci çeyrekle beraber Ormanspor kontrolü eline aldı. Rizvic’in pota altındaki etkili oyunu ile rakibini yakalayıp öne geçtiler ve devreye 36-33 üsütnlükle girdiler. İkinci yarıda savunmalar tekrar sertleşti ama Ormanspor ev sahibi avantajı ile biraz daha açtı farkı. Son çeyrek ise İTÜ adına kabus gibi geçti. Ev sahibinin bunaltıcı hale gelen takım savunması karşısında hiç varlık gösteremediler ve sadece 5 sayıda kaldıkları bu periyotta potalarında da 15 sayı görünce çift haneli farklarla kaybetmeleri kaçınılmaz oldu.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Ormanspor’da Hasan Rizvic 22 sayı, 13 ribaund, 2 asist ile yıldızlaşırken, Şahin Ekmen 14 sayı, 8 ribaund, 3 asist ve Sercan Topçu 13 sayı, 4 ribaund, 8 asist ile onun en büyük destekçileri oldular.

İTÜ’de ise çift haneli ulaşabilen yegane isim Chad Frazier oldu, 12 sayı, 6 ribaund üretti. Tecrübeli şutör Cenk Akyol 8 sayı, 3 ribaund, 2 asist ile vasat bir performans sergiledi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …