Güncel Haberler

Anadolu Efes Ülker Arena’da Fenerbahçe’yi Devirdi!

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi Final Serisi üçüncü maçında Anadolu Efes, Ülker Arena’da karşılaştığı Fenerbahçe Beko‘yu 74-57 mağlup etti ve seride 2-1 öne geçerek ev sahibi avantajını tekrar eline geçirdi. 4 maç kazananın şampiyonluğa ulaşacağı serinin 4. maçı 15 Haziran Cumartesi günü tekrar Fenerbahçe ev sahipliğinde oynanacak.

Bu sonuçla koç Ataman tam 8 sezonun ardından Ülker Arena’da Fenerbahçe’yi ilk kez yenerken, Anadolu Efes de 5 sezonun ardından deplasmanda rakibini ilk kez devirmiş oldu.

Karşılaşmanın başında iki ekip de pota altından sayılar üretirken, Ali Muhammed’le üç sayılık basketler bulan Fenerbahçe Beko, 5. dakikada 12-11 üstünlük yakaladı. Topu iyi paylaşan ve Moerman’ın potaya giderek bulduğu sayılarla öne geçen Anadolu Efes, Larkin’in üç sayılık basketiyle 7. dakikada farkı 7 sayıya çıkardı: 12-19. Çeyreğin kalan bölümünde iki ekip de dış atışlardan sayılar üretirken lacivert-beyazlı ekip, ilk çeyreği 22-17 önde tamamladı. İkinci çeyreğin ilk dört dakikasında Anadolu Efes’e sayı şansı vermeyen Fenerbahçe Beko, Kalinic ve Sinan Güler’in basketleriyle 13. dakikada farkı bire (21-22) indirdi. Beaubois’nın arka arkaya dış atışlardan kaydettiği sayılarla lacivert-beyazlı ekip, 17. dakikada farkı 6 sayıya (22-28) taşıdı. Dış atışlardan sayılar üretmeye devam eden Anadolu Efes, farkı çift hanelere çıkardı ve soyunma odasına 36-26 üstün girdi.

Üçüncü çeyrek karşılıklı sayılarla başladı. Larkin ve Dunston’la serbest atışlardan sayılar bulan Anadolu Efes, 25. dakikayı 43-35 önde tamamladı. Kalinic ve Sloukas’la boyalı alandan sayılar üreten Fenerbahçe Beko karşısında Beaubois ve Micic’le üç sayılık basketler bulan lacivert-beyazlı ekip, üçüncü periyodu 56-45 öne geçti. Son çeyrek büyük bir heyecana sahne oldu. Fenerbahçe Beko, Ali Muhammed’in turnikesiyle 33. dakikada farkı 7 sayıya (52-59) düşürdü. Basit top kayıpları yapan sarı-lacivertli ekip karşısında 11-0’lık seri yakalayan Anadolu Efes, 14. dakikada farkı 18 sayıya çıkardı: 52-70. Çeyreğin kalan bölümünde iki ekip de kötü hücum ederken Anadolu Efes, Doğuş Balbay ve Larkin’in sayılarıyla skor üstünlüğünü korudu ve sahadan 74-57 galip ayrıldı.

EDİTÖR YORUMU:

Anadolu Efes serinin en kritik maçında çok değerli bir galibiyet çıkardı ve seride hem skor olarak hem de psikolojik olarak üstünlüğü ele geçirdi. Fenerbahçe son maçta uzatmada kaybederken özellikle Melli ve Kalinic fiziksel olarak iyi sinyaller vermemişti. Kalinic aslında buna rağmen iyi direndi bu maçta ama Melli hem Dunston’la hem de Moerman ile boğuşmaktan çok yoruldu. Ayrıca sarı lacivertliler Anadolu Efes’in tepede kısalara yaptığı etkili savunma karşısında çok kötü bir yüzdeyle üçlük attılar. Anadolu Efes de aksine bu maçta Beaubois’nın üçlüklerini ve Moerman’ın topsuz katlarını devreye sokunca farkı açmaya başladı. Koç Obradovic kısa beşleri de denedi ama özel durumu olan Sloukas, çember döven Melih ve sadece ilk yarıda katkı veren Bobby yetersiz kalınca hücumda en kötü performanslarından birini sergiledi Fenerbahçe. Sadece 57 sayı bulabildikleri bir maçta kazanmaları epey zor olurdu zaten. Fiziksel olarak oldukça sıkıntılı olan Fenerbahçe’de koç Obradovic Datome’yi de kadroya alarak zaman zaman denedi ama o da hiç hazır görünmedi. Anadolu Efes ev sahibi avantajını da geri aldı ve her maçta da 3 yabancısını değiştirebilme şansı olduğu için seride bir adım öne geçti.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Fenerbahçe’de Nikola Kalinic 17 sayı, 5 ribaund, Ali Muhammed 13 sayı ve Nicolo Melli 11 sayı, 11 ribaund, 2 asist ile en iyi direnen isimler oldular.

Anadolu Efes’de ise Rodrigue Beaubois 19 sayı, 4 ribaund, 2 asist, Shane Larkin 19 sayı, 5 ribaund, 4 asist ve Adrien Moerman 16 sayı, 13 ribaund ile galibiyeti getiren isimler oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …