Güncel Haberler

Anadolu Efes Uzatmada Kazandı ve Seriye Tutundu

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi Final Serisi ikinci maçında Anadolu Efes, Sinan Erdem’de konuk ettiği Fenerbahçe Beko‘yu uzatma sonunda 101-93 mağlup etti ve seride 1-1’lik eşitliği yakaladı. 4 maç kazananın şampiyonluğa ulaşacağı serinin 3. maçı 13 Haziran Perşembe günü Fenerbahçe Beko’nun ev sahipliğinde oynanacak.

Sarı-Laciverli takım, ilk maça olduğu gibi ikinci maça da sakat yıldızları Jan Vesely, Luigi Datome, Erick Green ve Joffrey Lauvergne’den yoksun çıktı.

Fenerbahçe Beko, deplasmandaki mücadeleye etkili başladı ve 7:52 kala 2-7’lik skoru yakaladı. Anadolu Efes, Dunston ve Beaubois ile skoru 6-7’ye getirmesine rağmen Melli’nin sayılarıyla farkı açan Fenerbahçe, 3:33 kala skoru 10-16 yaptı. 55 saniye kala Guduric’in basketiyle Sarı-Lacivertliler, skoru 12-20 yaparken Anadolu Efes, Micic’in son saniye sayısıyla çeyreği 14-20 noktaladı. Bobby Dixon, Ahmet Düverioğlu ve Melli’nin basketleriyle ikinci çeyreğe de etkili başlayan Fenerbahçe, 8:45 kala skoru 14-27’ye getirdi. Anadolu Efes, mola sonrası 7:57 kala skoru 19-27 yaptı. Fakat konuk ekip; Guduric, Melli ve Sloukas ile üst üste üçlük isabetleri bularak 5:34 kala 23-39’luk skorla farkı tekrar açan taraf oldu. Larkin ve Metecan ile sayılar bulan ev sahibi ekip, 3:15 kala 32-41 ile farkı tekrar tek hanelere çekti. Karşılaşmanın ilk yarısı ise konuk ekibin 40-52’lik üstünlüğüyle tamamlandı.

Üçüncü çeyreğin başında farkı koruyan Fenerbahçe Beko, 7:56 kala 45-57 üstün olan taraftı. Fakat 10-0’lık seri yakalayan Anadolu Efes, 5:13 kala skoru 55-57’ye getirdi. Konuk ekip, farkı tekrar açarak 2:32 kala Melli’nin üçlüğüyle skoru 56-65 yaptı. Kalan bölümde Motum ve Beaubois ile sayılar bulan ev sahibi ekip, çeyreği 65-69’luk skorla tamamladı. Son çeyreğe Beaubois ve Dunston’ın sayılarıyla etkili başlayan Efes, 8:08 kala 71-71’lik eşitliği yakaladı. Efes, 6:02 kala da Larkin’in isabetleriyle 75-74’lük üstünlüğü yakaladı. Micic ile üst üste sayılar bulan ev sahibi ekip, 4:13 kala da skoru 79-76’ya getirdi. Fakat Melli ve Dixon ile rakibinin sayılarına karşılık veren Fenerbahçe, 3:03 kala 79-80’lik skorla tekrar öne geçen taraf oldu. Karşılaşmanın son 46 saniyesine 86-86’lık eşitlikle girilirken kalan bölümde sayı olmayınca maç uzatmaya gitti.

Uzatmaya Micic – Larkin ikilisiyle etkili başlayan Anadolu Efes, 2:15 kala 95-88’lik üstünlüğü yakaladı. Kalan bölümde üstünlüğünü koruyan Anadolu Efes, karşılaşmadan 101-93’lük skorla galip ayrıldı.

Bu sonuçla seride durum 1-1’e geldi. 4 galibiyete ulaşanın şampiyon olacağı serinin 3. maçı 13 Haziran Perşembe günü Fenerbahçe Beko’nun ev sahipliğinde oynanacak.

EDİTÖR YORUMU:

Anadolu Efes ilk maçı farklı kaybettikten sonra bu maçta net bir reaksiyon göstermesi gerekiyordu. Koç Ataman ilk maçın formsuz isimleri Simon ile Moerman’ın kadroya almadı ve yerlerine Beaubois ile Motum tercihlerini yaptı. Ancak bu isimler de dahil olmak üzere lacivert beyazlılar maça kötü başladılar ve ilk yarıda 16 sayı farkla da geriye düştüler. Fenerbahçe Melli’nin gerek attığı sayılarla gerekse verdiği paslarla hücumda çok verimli oynadı ve zaten sıkıntılı olan Efes savunmasını çok rahat geçtiler, 52 sayı buldular ilk yarıdan. İkinci yarı ile beraber Motum’un hücumda devreye girmesi, Larkin ile Micic’in uyanması ve Doğuş ile Metecan’ın kenardan getirdiği enerji ile toparlandı Anadolu Efes. Özellikle son çeyrekte savunmada tamamen vidaları sıkarak 15-7 çeyrek skoruyla maçı uzatmaya görtürdüler. Uzatma bölümünde ise neredeyse hiç çıkmadan oynayan Micic kendisine neden maestro dediğimizi yine kanıtladı, bulduğu kritik üçlükler ve akıllı penetrelerle galibiyeti getirdi Anadolu Efes’e. Sarı lacivertliler önlerindeki 2 maçı Ülker Arena’da oynamanın rahatlığı ve dar rotasyonun getirdiği yorgunlukla Efes’in diri ve enerjik oyununa son çeyrek ve uzatmada karşılık veremedi. Bu galibiyetle Anadou Efes seriye tutundu ve Ülker Arena’ya umutlu gitti. Tabi sarı lacivertlilerin ateşli taraftarı ile Ateşehir’de yenilmesi ne kadar zor bir takım olduğunu biliyoruz. Özetle seriye keyif geldi diyebiliriz.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Anadolu Efes cephesinde Vasilije Micic 30 sayı, 4 ribaund, 6 asist ile yıldızlaşırken Shane Larkin 19 sayı, 4 ribaund, 6 asist ve Bryant Dunston da 15 sayı, 7 ribaund, 3 asist ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Fenerbahçe Beko’da ise Nicolo Melli 22 sayı, 5 ribaund, 4 asist, Marko Guduric 18 sayı, 2 ribaund, 2 asist ve Ali Muhammed 17 sayı, 1 asist ile takımlarını ayakta tutan isimler oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …