Güncel Haberler

Tony Parker Emekli Olduğunu Açıkladı!

Fransız veteran yıldız Tony Parker twitter hesabından yaptığı açıklamayla aktif basketbol hayatını sonlandırdığını açıkladı!

NBA’de 18 sezon geçiren ve bunların 17 tanesini San Antonio Spurs forması ile geçiren Tony Parker son sezonunda, yani geçen sezon ise Charlotte Hornets forması giymişti. NBA sahnesinde normal sezonda mücadele ettiği 1254 maçta 15.5 sayı, 5.6 sayı ortalamaları yakalamıştı.

Parker’ın kariyeri boyunca elde ettiği başarıları sıralamak gerekirse:

  • 1 x NBA En İyi Çaylak Beşi (2002)
  • 4 x NBA Şampiyonluğu (2003, 2005, 2007, 2014)
  • 6 x All-Star (2006, 2007, 2009, 2012, 2013, 2014)
  • 1 x Eurobasket Altın Madalya (2013)
  • 1 x Eurobasket Gümüş Madalya (2011)
  • 2 x Eurobasket Bronz Madalya (2005, 2015)

Emeklilik hakkında Parker şu açıklamalarda bulundu:

“Emekli oluyorum. Birçok farklı şey beni bu karara götürdü. Gün sonunda Tony Parker olamıyorsam, bir şampiyonluk için oynamıyorsam, artık basketbol oynamak istemediğime karar verdim.”

“Geçtiğimiz sezon benim için çok farklıydı. Charlotte’da harika zaman geçirdim. Spurs ile 17 yıl geçirdikten sonra bu benim için çok farklı bir tecrübeydi. San Antonio’daki ailemden uzak olmak da kararımda rol oynadı. Kararı vermenin tam zamanı olduğu kanısına vardım. Hayatımda harika şeyler var. Güzel bir aileye ve güzel çocuklara sahibim. Onlarla daha fazla zaman geçirmek istedim.”

‘Emekli olma fikri ne zaman aklına geldi’ sorusuna Parker: “Sezonun sonunda. Zamanın geldiğini biliyordum.”

“Kardeşim, Wade ve Dirk gibi yapmak istemez misin diye sordu. Ona ‘hayır, çünkü Spurs için oynamıyorum’ dedim. Bu yüzden, bu durum benim için farklı. Dwyane, Miami formasıyla yaptı. Dirk, Dallas’taydı ve bu kariyerlerine son vermenin güzel bir yoluydu. Benim için durum biraz farklıydı çünkü Charlotte’daydım ve hoşçakal deme ihtiyacı hissetmedim. Benim için asıl veda formam San Antonio’da emekli olduğunda ve Hall of Fame’e seçildiğimde olacak.”

“Tim ve Manu’ya kararımı söylediğimde bana ’emin misin’ dediler. Onlara emin olduğumu söyledim. Bana ’eminsen senin adına çok mutluyuz. Birlikte harika bir yolculuğumuz oldu ve seninle daha fazla vakit geçirmek için sabırsızlanıyoruz’ dediler. Biz her zaman birlikte hatırlanacağız. Üç farklı kökenden geldik ve bir arada olduk. Önce Timmy’nin sonra Manu’nun formasının emekli edildiğini görmek… Manu’nun forma emekliliğine gitmek benim için çok duygusaldı, o an ne söyleyeceğinizi bilemiyorsunuz.”

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Denver, Hawks’ı Ezdi Geçti!

NBA Batı ekibi Denver Nuggets konuk ettiği Doğu ekibi Atlanta Hawks‘ı 110-142’lik skorla adeta ezdi …