Güncel Haberler

İtalya’da Finalin Adı Belli Oldu

İtalya Lega Basket Serie A‘da finalin adı belli oldu!

Denk güçlerin kapışmasında Cremona’yı 3-2 ile geçen Venezia ve Euroleague ekibi Olimpia Milano’yu sürpriz bir şekilde 3-0 ile süpüren Sassari kupa için finalde mücadele edecekler. 4 galibiyet alan takımın şampiyon olacağı serinin ilk maçı 10 Haziran Pazartesi saat 21:45’de oynanacak. Seride ev sahibi avantajı Venezia’da olacak.

Venezia deplasmanda ilk maçı kazanırken ikinci maçı kaybetmişti. Kendi sahalarında ise ilk maçı kaybedip ikinci maçı kazanınca seri 2-2’ye gelmişti. Son maç Cremona’nın sahasında oynanmasına rağmen Venezia tecrübesini konuşturmuş ve 79-69 kazanarak adını finale yazdırmıştı. Koç De Raffaele’nin bu zorlu boyunca elini en çok rahatlatan isimler Watt ve eski Galatasaraylı Daye olmuştu. Venezia çeyrek finalde de zorlanmış, Trento’yu 3-2 ile geçmişti.

Koç Pozecco yönetimindeki Sassari ile FIBA EuropeCup’ı da kazanmanın özgüveni ile geçirdiği harika sezonu finale çıkarak süsledi. Euroleague ekibi Milano’yu 3-0 ile süpürürken ilk 2 maçı deplasmanda kazandıklarını da unutmayalım. Thomas, Cooley, Smith, Pierre ve Gentile, özetle neredeyse tüm takım seri boyunca %200 verimlilikle oynadılar ki zaten bir Euroleague takımını başka türlü de süpüremezlerdi. Sassari çeyrek finalde de Brindisi’yi 3-0 ile süpürmüştü.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Tofaş’ın Rakiplerinden Derthona, Obasohan’ı Kadrosuna Kattı

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsilcimiz Tofaş ile aynı grupta yer alan İtalya Lega Basket Serie A …