Güncel Haberler

Real Madrid Listesine Tanıdık Bir Uzunu Ekledi!

Meksikalı pivotu Gustavo Ayon’un kontratı bu yaz bitecek olan ve yerine yeni bir uzun arayan Real Madrid, sizlere daha önce ilettiğim üzere listesinin başına Ekpe Udoh’u almıştı ancak Milano, Anadolu Efes ve CSKA’nın da devreye girmesiyle işleri kolay olmayacaj. Brandon Davies’i de Barcelona’ya kaptırdıklarını düşününce bir B planı yapmaları gerekiyordu.

İşte İspanyol basınına göre o B planı daha önce Beşiktaş forması ile de izlediğimiz ve bu sezon Manresa ile başarılı işlere imza atan Haitili uzun Cady Lalanne olacak. Cotonou pasaportuna sahip olması yani Liga Endesa’da yerli statüsünde oynayacak olması da Real Madrid için önemli bir artı çünkü zaten kadroda Deck ve Thompkins olduğu için yabancı statüsündeki 3.bir ismi dahil ederlerse maç kadrosunda bu 3 isimden ikisini tutabilecekler.

2.08 boyunda olan 27 yaşındaki uzun Manresa ise Liga Endesa’daki sezonu 10.8 sayı, 5.5 ribaund, 1.3 blok istatistikleri ile tamamlamıştı. Real Madrid’in zaten elinde Tavares gibi önemli bir pivot var, dolayısıyla onun sürelerini paylaşabilecek, onu yedekleyebilecek birini arıyorlar. Udoh ya da Davies gibi pahalı isimler yerine Lalanne gibi uygun maliyetli, gelişimini sürdüren ve dış şut tehditi de bulunan bir uzunu tercih etmeleri bence çok yanlış olmayacaktır.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …