Güncel Haberler

Golden State Eksiklere Rağmen Final Serisinde Eşitliği Yakaladı!

NBA Final Serisi ikinci maçında adeta revire dönen Golden State Warriors eksiklerine ve sorunlara rağmen etkili savunmasıyla deplasmanda Toronto Raptors‘u 109-104 yenerek seriye 1-1 eşitlik getirdi. Warriors böylelikle seride ev sahibi avantajını da ele geçirmiş oldu.

Kevin Durant sakatlığı nedeniyle forma giyemezken, Stephen Curry de hasta hasta mücadele etti. Ayrıca Warriors ikinci çeyrekte Kevin Looney’i ve son çeyrekte Klay Thompson‘ı sakatlıkları nedeniyle kaybetti, iki oyuncu da tekrar oyuna dönemediler.

Ev sahibi Raptors ilk yarıda etkili olan taraftı ve farkı çift hanelere kadar çıkardılar ama Warriors’ın geri dönüşüyle soyunma odasına 59-54 önde girebildiler. İkinci yarıya ise Warriors tam anlamıyla fırtına gibi bir giriş yaptı ve 18-0’lık seriyle 3.çeyreğin ilk yarısında 72-59 öne geçti. Bu bölümden sonra Toronto’nun geri dönüşü başladı. Bitime 1 dakika kala Cousins’ın faulu ardından Curry’e çalınan teknik faulle Leonard Toronto adına çizgiye gitti ve takımı adına 106-101 ile farkı 5 sayıya indirdi. Bitime 26 saniye kala Green’den gelen üçlükle Toronto iyice umutlandı, maçı 106-104’e getirdiler. Ama son savunmada Igoudala’yı çok küçümsediler ve üçlük çizgisinde bomboş bıraktılar. Tecrübeli yıldız da kendisine yapılan bu hakaret niteliğindeki hamleyi cezalandırdı üçlüğü göndererek ve maçın skorunu da 109-104 olarak belirledi.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Warriors’da Draymond Green 17 sayı, 10 ribaund, 9 asist, 2 top çalma, 1 blok ve parmak ıssırtan savunması, DeMarcus Cousins 11 sayı, 10 ribaund, 6 asist, 2 blok, Stephen Curry 23 sayı, 3 ribaund, 4 asist, 3 top çalma ve Klay Thompson 25 sayı, 5 ribaund, 5 asistle galibiyetin mimarları oldular.

8 kişilik dar bir rotasyonla oynayan Raptors’ta ise Kawhi Leonard 34 sayı, 14 ribaund, 3 asist, Pascal Siakam 12 sayı, 8 rbaund, 5 asist, Kyle Lowry 13 sayı, 3 asist, Fred VanVleet 17 sayı, 4 ribaund, 2 asist ürettiler.

https://youtu.be/frYpkIxBPNA

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Atlanta, Flynn’in 50 Sayısına Rağmen Detroit Engeline Takılmadı

NBA Doğu Konferansı mücadelesinde Atlanta Hawks konuk ettiği Detroit Pistons‘u Flynn’in 50 sayılık performansına rağmen …