Güncel Haberler

Zaragoza’dan Baskonia’ya Kötü Sürpriz!

Bu sezon koç Fisac yönetiminde ve Nijeryalı forvet Stan Okoye liderliğinde başarılı işlere imza atan Zaragoza yakaladığı olumlu havayı play-off’lara da taşımayı başardı Euroleague temsilcisi Baskonia‘yı hem deplasmanda hem de içerde yenerek 2-0 ile çeyrek finali geçti ve adını İspanya Liga Endesa play-off’larında yarı finale yazdırmayı başardı.

Sezon boyu sakatlıklarla uğraşan ve beklentilerin altında kalan Baskonia böylelikle Liga Endesa play-off’larında da ilk turda elenerek sezonu tamamen hayal kırıklığı ile kapatmış oldu. Zaragoza ise sürpriz bir şekilde çeyrek finali geçti ve artık yarı finaldeki rakibini bekliyor. Barcelona Lassa – Joventut Badalona serisinin galibi ile oynayacaklar ve Barcelona’nın seride 1-0 üstünlüğü bulunuyor.

Zaragoza maça harika bir giriş yaparken ikinci çeyreğe 28-9 gibi çok önemli bir üstünlükle girmişti. Ancak Baskonia tecrübeli isimleri ile geri döndü ve maça ortak oldu. Zaragoza ise geri adım atmadı iki etkili pota altı oyuncusu Radovic ve Justiz’in skorer oyunları ile farkı belli seviyede tutmayı başararak maçtan galip ayrılmayı başardılar.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Ev sahibinde Karadağlı uzun Nemanja Radovic 16 sayı, 6 ribaund, Javier Justiz 14 sayı, 5 ribaund ve Stan Okoye 10 sayı, 4 ribaund ile galibiyetin mimarları oldular.

Baskonia cephesinde ise kenardan gelen Jayson Granger 14 sayı, 5 ribaund, 4 asist ile takımını ayakta tutmaya çalışırken, Tornike Shengelia 12 sayı, 4 ribaund, 3 asist ve Johannes Voigtmann 10 sayı, 5 ribaund ile diğer direnen isimler oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Pierria Henry Doping İhlali Nedeniyle Dört Yıl Men Cezası Aldı!

Pierria Henry, büyük olasılıkla sahte doping numunesi kullanarak yasaklı bir yöntem kullandığı gerekçesiyle 48 ay …