Güncel Haberler

Galatasaray Deplasmanda Anadolu Efes’i Zorladı ama Sonunu Getiremedi

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi Yarı Final serisi ilk maçında Anadolu Efes, sahasında konuk ettiği Galatasaray Doğa Sigorta‘yı 82-77 mağlup ederek seride 1-0 öne geçmeyi başardı.

İki takımın da hücumda etkili başladığı maçın ilk çeyreği Anadolu Efes’in 22-19’luk üstünlüğüyle sona erdi. İkinci çeyrekte hücumda daha etkili bir oyun ortaya koyan Galatasaray Doğa Sigorta, ilk yarıyı 41-43’lük skorla önde kapattı.

Üçüncü çeyrek büyük çekişmeye sahne olurken Anadolu Efes, 64-63’lük üstünlüğü yakalayarak son çeyreğe girdi. Son çeyreğin başında Anadolu Efes, farkı 6 sayıya kadar çıkarmasına rağmen 4:43 kala Galatasaray, 73-73 ile eşitliği yakaladı. Son bölümde Anadolu Efes, yeniden üstünlüğü yakalasa da skor 80-77’yken Galatasaray, Nigel Hayes ile üç sayı atışından faydalanamadı ve sonrasındaki faullerle ev sahibi Anadolu Efes, karşılaşmadan 82-77’lik skorla galip ayrıldı.

Bu sonuçla Anadolu Efes, seride 1-0 öne geçmeyi başardı. Üç maç kazananın finale yükselmeyi başaracağı serinin ikinci maçı, 2 Mayıs Pazar günü yine Anadolu Efes’in ev sahipliğinde oynanacak.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Anadolu Efes’de kenardan gelen Rodrigue Beaubois 18 sayı, 8 ribaund, 4 asist ile maçın yıldızı olurken, Vasilije Micic 16 sayı, 2 ribaund, 4 asist ve Bryant Dunston da 15 sayı, 10 ribaund ile diğer etkili olan oyuncular oldular.

Galatasaray’da ise Aaron Harrison 17 sayı, 4 ribaund, 6 asist ve Zach Auguste 12 sayı, 13 ribaund ile en iyi direnen isimler oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …