Güncel Haberler

Baskonia’nın Pota Altı İçin B Planı Hazır

Turkish Airlines Euroleague‘in en değerli uzunları arasında gösterilen Kirolbet Baskonia‘nın Fransız uzunu Vincent Poirier‘in bu yaz NBA’e gitmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Poirier’i listesine almış olan 3 NBA takımı var, Boston Celtics, San Antonio Spurs ve New Orleans Pelicans’ın bu yaz ona kontrat teklif etmeleri bekleniyor. Öte yandan Fransız uzunun Baskonia ile kontratı devam ediyor ve sadece NBA için €1.2m’luk bir serbest kalma maddesi bulunuyor kontratında.

Fransız uzunun NBA’in yolunu tutması durumunda Baskonia’nın B planı hazır. Geçtiğimiz sezon kadrolarına kattıkları ve gelişimi için Fransa’nın Strasbourg takımına kiralık olarak verdikleri Senegal asıllı Fransız uzun Youssoupha Fall‘ı kullanmayı düşünüyorlar. 2.21’lik dev pivot Fransa Pro A’da 14.3 sayı, 8.2 ribaund ve FIBA Şampiyonlar Ligi’nde ise 11.5 sayı, 7.5 ribaund istatistikleri ile mücadele etmişti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …