Güncel Haberler

Anadolu Efes Tarihe Geçmeye Hazırlanıyor!

Turkish Airlines Euroleague’de finale kalan Anadolu Efes, bugün Rusya’nın CSKA Moskova takımını yenerek tarihe geçmeyi hedefliyor.

İspanya’nın Vitoria-Gasteiz şehrinde Fernando Buesa Arena’da düzenlenen Dörtlü Final’in ilk maçında Cuma günü Fenerbahçe Beko’yu 92-73 yenerek finale çıkan lacivert-beyazlı takım, gözünü Avrupa şampiyonluğuna dikti.

Tarihinde 1999-2000’de FIBA Avrupa Ligi ve 2000-2001’de Suprolig’de Dörtlü Final oynama başarısı gösteren lacivert-beyazlılar, bu iki organizasyonda da finali görememiş ve üçüncü olmuştu.

Avrupa Ligi’nde ilk kez final oynayacak Anadolu Efes, kupayı alması durumunda bu başarıyı yakalayan ikinci Türk takımı olacak. Türkiye’de, 2017 yılında Fenerbahçe bu kupayı elde etmişti.

Hedef 23 yıl sonra ikinci kupa

Lacivert-beyazlılar, kulüp tarihinde ikinci Avrupa kupasını 23 yıl sonra müzesine götürmek istiyor.

Avrupa Ligi’nin gediklisi olan Anadolu Efes, 1996 yılında Türk basketbol tarihinin ilk Avrupa kupasını elde etti. Başantrenör Aydın Örs yönetimindeki lacivert-beyazlılar, 1996’da Avrupa Radivoj Koraç Kupası’nı kazanarak büyük bir başarı yakalamıştı.

Anadolu Efes, 23 yıl sonra bu sefer Avrupa’nın en büyük kupasını kazanmak için parkeye çıkacak.

Ataman, koleksiyonunu tamamlamaya çalışacak

Anadolu Efes’te başantrenör Ergin Ataman, Avrupa Ligi’ni kazanarak kendi tabiriyle “kupa koleksiyonunu” tamamlamak istiyor.

Daha önce Avrupa’da yarıştığı FIBA Saporta Kupası, FIBA EuroChallenge Kupası ve ULEB Avrupa Kupası’nı kazanan Ataman’ın tek eksiği THY Avrupa Ligi Kupası.

Avrupa’da 4. kupasını kazanmayı hedefleyen Ataman, İtalya’nın Montepaschi Siena takımıyla 2002’de FIBA Saporta Kupası, Beşiktaş ile 2012’de FIBA EuroChallenge Kupası ve Galatasaray ile 2016’da ULEB Avrupa Kupası’nı elde etmişti.

Anadolu Efes, kupayı kazanması durumunda ise Ergin Ataman, hem ULEB Avrupa Kupası’nı hem de THY Avrupa Ligi’ni kazanan 3. başantrenör unvanını alacak.

Bu iki kupayı daha önce almayı sadece Dusan Ivkovic ve David Blatt başarmıştı.

Avrupa’da 10. kupa için parkede

Anadolu Efes, basketbolda Türkiye’ye 10. Avrupa kupasını getirmeye çalışacak.

Kaynak: AA

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …