Güncel Haberler

CSKA Moskova De Colo Liderliğinde Real Madrid’i Geçip Finale Çıktı

Turkish Airlines EuroLeague Final Four’da CSKA Moskova, üçüncü çeyreğinde 14 sayı geriye düştüğü maçta Real Madrid‘i 95-90 mağlup etti ve finalde temsilcimiz Anadolu Efes’in rakibi oldu. CSKA Moskova, en son 2016’da final oynamış ve bir diğer temsilcimiz Fenerbahçe’yi uzatma sonunda mağlup ederek şampiyonluğa ulaşmıştı.

Turkish Airlines EuroLeague Final Four’unda temsilcimiz Anadolu Efes’in finaldeki rakibini belirleyecek maçta Rus ekibi CSKA Moskova ile İspanya temsilcisi Real Madrid karşı karşıya geldi.

Tavares ve Campazzo ile maça çok etkili başlayan Real Madrid, ilk çeyreğin 5 dakikalık bölümü 7-13 önde geçti. Devamında farkı daha da artıran İspanyol ekibi, Anthony Randolph’un sayılarıyla 2:05 kala 11-22’lik üstünlüğü yakaladı. Çeyreğin sonunda Sergio Rodriguez ile sayılar bulan CSKA Moskova, 18-22 ile çeyreği sonlandırdı. CSKA Moskova, Sergio Rodriguez ile serisini sürdürerek ikinci çeyreğin bitimine 7:48 kala 26-26’lık eşitliği yakaladı. Rus ekibi, Sergio Rodriguez’in üçlüğüyle de 6:23 kala 29-28 öne geçti. Sonrasında Causeur ve Trey Thompkins ile etkili olan Real Madrid, 1:21 kala skoru 37-43 yaptı. İlk yarı ise Clyburn’un üçlüğüyle 43-45 Real Madrid üstünlüğüyle sona erdi.

Üçüncü çeyreğe Campazzo ile etkili başlayan Real Madrid, Fabien Causeur’ü de devreye sokarak 4:03 kala 51-65’lik skoru yakaladı. Çeyreğin son bölümünde kısaları Nando De Colo ve Sergio Rodriguez ile etkinlik sağlayan CSKA Moskova, farkı kısmen azaltarak son çeyreğe 65-73 ile girmeyi başardı. Son çeyreğin başında Real Madrid, üstünlüğünü korumayı başardı. 8:46 kala Llull’un sayılarıyla İspanyol ekibinin 71-78’lik üstünlüğü vardı. Fakat De Colo ve Clyburn ile etkili olan CSKA Moskova, 3:39 kala 80-80’lik eşitliği yakaladı. 1:21 kala ise De Colo’nun üçlüğü Rus ekibini 87-85’lik üstünlüğe taşıdı. Kalan bölüm büyük çekişmeye sahne olsa da CSKA Moskova, eline geçirdiği üstünlüğü korumayı başardı ve karşılaşmadan 95-90’lık skorla galip ayrıldı.

Bu sonuçla CSKA Moskova, 2016’dan sonra ilk kez finale yükselerek temsilcimiz Anadolu Efes’in rakibi oldu. Real Madrid ise üçüncülük maçında bir diğer temsilcimiz Fenerbahçe Beko ile karşı karşıya gelecek.

CSKA Moskova, en son final oynadığı 2016’da Fenerbahçe Beko’yu uzatma sonunda mağlup ederek şampiyonluğa ulaşmıştı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

CSKA’da Nando De Colo 23 sayı, 4 ribaund, 2 asist ile yıldızlaşırken Sergio Rodriguez 23 sayı, 4 asist ve Will Clyburn da 18 sayı, 5 ribaud ile onun en büyük destekçileri oldular.

Real’de ise Fabien Causeur 18 sayı, 2 ribaund ile ön plana çıkarken, Sergio Llull 13 sayı, 2 ribaund, 2 asist ve Anthony Randolph 12 sayı, 5 ribaund ile etkili olan diğer isimler oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …