Güncel Haberler

Galatasaray’ın Yıldızına Euroleague Kancası!

Tahincioğlu Basketbol Süper Lig‘de normal sezonu 4.sırada bitirerek play-off’lara ev sahibi avantajı ile başlayacak olan Galatasaray Doğa Sigorta‘nın yetenekli forveti Nigel Hayes ilk Avrupa senesinde sergilediği performansla Euroleague takımlarının da dikkatini çekmeyi başardı.

Önümüzdeki sezon için transfer çalışmalarına şimdiden başlayan Litvanya temsilcisi Zalgiris Kaunas Birleşik Amerikalı forveti listesine almış durumda.

Hayes ile sadece bu sezon için anlaşmıştı Galatasaray dolayısıyla yazın serbest kalacak.

2.03 metre boyunda olan 1994 doğumlu Hayes 2 forvet pozisyonunda da görev alabiliyor ve bu sezon sarı kırmızılılarla 7DAYS EuroCup’da çıktığı 10 maçta ortalama 15.7 sayı, 5.6 ribaund, 1.8 asist, 1.1 topçalma ve BSL’de ise normal sezonda oynadığı 27 maçta 13.0 sayı, 5.4 ribaund, 2.0 asist, 1.2 topçalma istatistikleri yakalamıştı.

Sezon içerisinde zaman zaman istikrar problemi yaşamış olsa da olgun ve soğuk kanlı karakteri, hem içerden hem dışarıdan skor üretebilmesi, özellikle alçak posttan da pas dağıtımı yapabilmesi ile Euroleague seviyesinde değerli bir parça olabilir. Savunmada da dirençli bir isim olan Hayes, çabuk elleri ile her zaman rakipleri bozan, top çalma ihtimali yüksek bir oyuncu. Performansını maç içine yaymayı öğrenirse Euroleague sahnesinde bir kaç sezon içerisinde yıldız seviyesine çıkabilir.

https://www.youtube.com/watch?v=HFcTKJka0qw

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …