Güncel Haberler

Golden State 6.Maçta Houston’ı Eledi ve Konferansı Finaline Adını Yazdırdı

Batı Konferansı yarı final serisinde Golden State Warriors ikinci yarıda açılan süper yıldızı Curry’nin müthiş performansıyla deplasmanda Houston Rockets‘ı 118-113 yenerek seriyi de 4-2 ile geçmeyi başardı ve adını konferans finaline yazdıran ilk takım oldu.

Warriors sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Durant’ın yokluğunu özellikle ilk yarıda çok hissetti. Curry’nin de bir türlü devreye girememesi ve oynadığı 102 playoff maçında ilk kez bir devreyi 0 sayı ile geçmesinin ardından ikinci yarıda biraz olsun oyunu dengelediler. Son çeyreğe de 82-87 geride başladılar deplasmanda. Ancak Curry’nin uyanmasıyla müthiş bir son çeyrek oynadılar. Curry’nin son çeyrekteki 23 sayısı eşliğinde 36-26’lık çeyrek skoruna ulaşarak galibiyeti elde ettiler.

MAÇIN TÜM İSTATİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Golden State’de maçın kahramanı Stephen Curry 33 sayı, 5 ribaund, 4 asist üretti. Klay Thompson 27 sayı, Andre Iguodala 17 sayı, 5 top çalma, 2 ribaund, 3 asist, Draymond Green 10 ribaund, 8 sayı, 7 asist, Kevon Looney 14 sayı, 5 ribaundla galibiyete katkı verdiler.

Sezonu noktalayan Houston Rockets’ta Chris Paul 27 sayı, 11 ribaund, 6 asist, James Harden 35 sayı, 8 ribaund, 5 asist, 4 top çalma, Clint Capela 10 sayı, 10 ribaund, PJ Tucker 15 sayı, 4 ribaund, 2 asist, 3 top çalma ile etkili olsalar da galibiyet için yeterli olamadılar.

https://youtu.be/cTPB8Q47a4s

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Thunder, Pelicans’ı Son Nefeste Yenerek Seriye Galibiyetle Başladı

NBA Batı Konferansı çeyrek final serisi ilk maçında normal sezonu lider bitiren Oklaloma City Thunder, …