Güncel Haberler

Anadolu Efes Deplasmanda Afyon’u Farklı Geçerek Normal Sezonu Lider Tamamladı

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nin 30. ve son haftasında Anadolu Efes, deplasmanda Afyon Belediyespor‘u 105-74’lük skorla mağlup etti ve normal sezonu lider olarak tamamlayarak tüm play-off serileri boyunca ev sahibi avantajını cebine koymuş oldu.

Karşılaşmanın başında hücumlardan boş dönen Afyon ekibi karşısında Beaubois, Doğuş Balbay ve Motum’la sayılar üreten Anadolu Efes, 4. dakikayı 14-5 üstün geçti. Çeyreğin kalan bölümünde Motum ve Pleiss’le etkili oyununu sürdüren konuk ekip, ilk periyodu 26-17 önde kapattı. İkinci çeyreğin başında Pleiss, Buğrahan Tuncer ve Metecan Birsen’in basketleriyle Anadolu Efes, 14. dakikayı 37-22 önde geçti. Afyon Belediyespor, periyodun son bölümünde Cevher Özer, Zelionis ve Dorukhan Engindeniz ile skor üretse de lacivert-beyazlı ekip, Sertaç Şanlı, Buğrahan Tuncer ve Metecan Birsen’in sayılarıyla soyunma odasına 57-35 önde gitti.

İkinci yarıya da etkili başlayan Anadolu Efes, Pleiss, Beaubois ve Doğuş Balbay’ın sayılarıyla 24. dakikayı 67-43 önde geçti. Çeyreğin son bölümünde skordaki farklı üstünlüğünü sürdüren konuk ekip, final periyoduna 79-54 üstün girdi. Son çeyrekte farkı daha da artıran Anadolu Efes, sahadan 105-74 galip ayrıldı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Afyon’da sadece 3 isim çift haneli skor katkısı verebildi; Cevher Özer 26 sayı, 7 ribaund, 4 asist, Talat Altunbey 10 sayı ve Edgaras Zelionis 10 sayı, 3 ribaund ile mücadele ettiler.

Anadolu Efes’te ise Buğrahan Tuncer 19 sayı, 6 ribaund, 4 asist ile ön plana çıkarken, Sertaç Şanlı 16 sayı, 4 ribaund, Metecan Birsen 16 sayı, 5 ribaund, 3 asist ve Tibor Pleiss 14 sayı, 9 ribaund, 6 asist ile diğer etkili isimler oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …