Güncel Haberler

Houston Uzatmada Golden State’i Geçmeyi Başardı

Batı Konferansı yarı final serisi 3.maçında Houston Rockets Toyota Center’da Golden State Warriors‘u konuk etti. Ev sahibi normal süresi 112-112 biten maçta süper yıldızı Harden’ın etkili oyunuyla son şampiyonu uzatmada 126-121 yenmeyi başardı. Golden State’in 2-1 üstünlüğü bulunan serinin 4.maçı yine Houston’ın ev sahipliğinde oynanacak.

Baştan son çekişmeli geçen maçın normal süresinin son anlarında yıldızların hataları ön plandaydı. 38 saniye kala Harden çizgiye gidere ikide iki attı ve skoru 112-112’de eşitledi. Sonrasında Warriors hücum şansını Durant ile değerlendiremedi. Son hücum Houston’a kaldı ama en güvenilir isimlerden biri olan Paul da top kaybı yapıp skor üretemeyince maç bu skorla uzatmaya gitti.

Uzatma bölümünün son anlarında da nefesler tutuldu. Harden 49 saniye kala gönderdiği üçlükle takımını 124-118 öne geçirdi. Ardından Durant çizgide 3/3 yaparak skoru 124-121 yapıp takımını oyunda tuttu. İki yıldızın adeta düellosunu izldediğimiz bu son anlarda son sözü ise Sakal söyledi. Harden, Golden State savunmasının ortasına girerek gönderdiği göz yaşı damlası ile skoru 126-121’e getirdi. Bitime 19 saniye kala Rockets savunmasının anlık uyumasından yararlanıp potaya gitti rahat bir şekilde ama smaç deneyince adeta çemberden blok yedi.

Kalan sürede ise Warriors ilginç bir şekilde taktik faullere başvurarak farkı kapatmayı denemedi ve maçın sonucunu, 126-121’lik mağlubiyeti kabul ettiler adeta.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Rockets’da James Harden 41 sayı, 9 ribaund, 6 asist ile MVP performansı sergilerlen, Eric Gordon play-off kariyer rekoru olan 30 sayı, 2 ribaund, 2 asist, Clint Capela 13 sayı, 11 ribaund, Chris Paul 14 sayı, 8 ribaund, 7 asist, PJ Tucker 12 ribaund, 7 sayı, 3 asistle galibiyetin diğer mimarları oldular.

Warriors’ın formda süper yıldızı Kevin Durant 46 sayı, 6 asist, 3 ribaundla yine nefis bir performans sergiledi ama bu kez galibiyet için yeterli olamadı. Draymond Green 19 sayı, 11 ribaund, 10 asistle triple-double yaptı. Stephen Curry 16 sayı atıp, 3 ribaund, 4 asist ile kendi standartlarının altında kalmasının yanı sıra kritik anlarda yaptığı basit hatalarla da herkesi şaşırttı. Andre Iguodala ve Klay Thompson’dan da 16’şar sayılık katkı geldi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Houston, Davis’siz Lakers’ı Ezdi Geçti! (Alperen 19 sayı)

NBA Batı Konferansı mücadelesinde Houston Rockets konuk ettiği Davis’den yoksun olan Los Angeles Lakers‘ı 94-129’luk …