Güncel Haberler

Bahçeşehir Koleji Formalite Maçında Pınar Karşıyaka’yı Rahat Geçti

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nin 29. haftasında Bahçeşehir Koleji, sahasında Pınar Karşıyaka‘yı 74-62’lik skorla mağlup etti.

Karşılaşmaya iki ekip de sert savunma yaparak başladı. Rautins ve Babb’la üç sayılık basketler bulan Bahçeşehir Koleji, 5. dakikayı 10-6 üstün geçti. Slaughter’ın pota altından kaydettiği sayıyla 7. dakikada farkı çift hanelere (18-8) taşıyan ev sahibi ekip, Rautins’in basketleriyle ilk çeyreği 25-13 önde tamamladı. İkinci periyotta İlkan Karaman’la pota altından arka arkaya sayılar üreten Pınar Karşıyaka, 14. dakikada farkı tek hanelere indirdi: 29-20. Çeyreğin kalan bölümü karşılıklı sayılarla geçildi ve Bahçeşehir Koleji, soyunma odasına 36-26 önde gitti.

İkinci yarı da karşılıklı basketlerle başlarken, Bahçeşehir Koleji, 25. dakikayı 9 sayı farkla (42-33) üstün tamamladı. Hücumlardan boş dönen Pınar Karşıyaka karşısında Colom’un sayılarıyla farkı açan ev sahibi ekip, 28. dakikada farkı 14’e (51-37) çıkardı. Bahçeşehir Koleji, final periyoduna 54-41 önde girdi. Son çeyreğe de iyi başlayan ve 31. dakikada farkı 17 sayıya (58-41) çıkartan Bahçeşehir Koleji karşısında savunmasını sertleştiren Pınar Karşıyaka, İlkan Karaman’ın basketleriyle 37. dakikada farkı 8’e indirdi: 66-58. Bahçeşehir Koleji, White’ın sayılarıyla skor üstünlüğünü korudu ve sahadan 74-62 galip ayrıldı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Bahçeşehir Koleji’nde Andy Rautins 15 sayı, 4 ribaund, 2 asist, Chris Babb 15 sayı, 5 ribaund, 2 asist ve Marcus Slaughter 12 sayı, 15 ribaund, 2 asist ile galibiyetin mimarları oldular.

Pınar Karşıyaka’da ise kenardan gelen İlkan Karaman 16 sayı, 11 ribaund ile ön plana çıkarken, Assem Marei 11 sayı, 8 ribaund ve Sek Henry 11 sayı, 5 ribaund, 5 asist ile diğer direnen isimler oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …