Güncel Haberler

Euroleague Play-Off’larında 5. maçların tarihçesi

EuroLeague Play-Off’larında temsilcimiz Anadolu Efes, Barcelona Lassa serisinin beşinci maçında rakibini İstanbul’da konuk etmeye hazırlanıyor.

Seride 2-2’lik eşitlik bulunurken kazanan adını Final Four’a yazdırmayı başaracak.

Mevcut Play-Off sisteminin uygulanmaya başlandığı 2008-09 sezonundan itibaren bakıldığında ev sahiplerinin başarılı sonuçları dikkat çekiyor.

2008-09 sezonundan itibaren beşinci maça kalan 9 seride de ev sahipleri galip gelmeyi başardı. 9 maçın 6’sı ise çift haneli farklarla noktalandı. Henüz hiçbir beşinci maç da uzatmalara gitmedi.

Barcelona, bugüne kadar oynadığı beşinci maçlarda 2 galibiyet, 1 mağlubiyetlik derece elde etti. Temsilcimiz Anadolu Efes ise 2013 ve 2017’de oynadığı beşinci maçlarda Olympiacos’a mağlup olmuştu. 2013’te temsilcimizi eleyen Olympiacos, şampiyonluğa ulaşırken 2017’de ise final oynamayı başarmıştı.

Yeni Play-Off sisteminde beşinci maçlarda ilk galibiyeti elde eden takım 2009 yılında Barcelona’ydı. Milli oyuncumuz Ersan İlyasova’nın 19 sayıyla yıldızlaştığı maçta Barcelona, TAU Ceramica’yı 78-62 mağlup etmişti.

Kaynak: Fanatik

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …